Καναπεδάκια μελιτζάνας με κιμά

Γενικά κιμάς με σάλτσα ντομάτας, σε έναν καναπέ μελιτζάνας.
Δεν είμαι οπαδός της Μελιτζάνας γενικά, αλλά μου άρεσε πολύ όταν την φτιάχνω με αυτόν τον τρόπο

Υλικά

2 Μελιτζάνες
3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά
1 Κεφάλι Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σκελίδα σκόρδο
Κιμάς – περίπου 300-400 γραμμάρια
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Μαϊντανός
Κίτρινο τυρί – προαιρετικό

Εκτέλεση

Η μελιτζάνα τεμαχίζεται, αλατίζεται και αφήνεται για 10-15 λεπτά σε κρύο νερό για να απελευθερωθεί η πικρία της.
Αραδιάζουμε σε ταψί και λαδώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές με λάδι. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μαγειρέψτε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι, προσθέστε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατέψτε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα.
Ακολουθούν ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες ντομάτες (2 κομμάτια) και σκόρδο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στις μελιτζάνες και από πάνω βάζουμε μια φέτα ντομάτα και πιπέρι.


Αφού μαλακώσουν οι ντομάτες, προσθέτουμε κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το κίτρινο τυρί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα αλμυρά κουλουράκια από ζύμη βουτύρου, τυρί και μπαχαρικά
Επόμενο άρθροΦλογέρες ή κριτσίνια στο φούρνο με κίτρινο τυρί και φέτα