Αυτό το ρολό κιμά είναι μια πραγματική απόλαυση! Η γέμιση με κιμά, και τυρί, σε συνδυασμό με τη ζουμερή σάλτσα ντομάτας και την παρμεζάνα, δημιουργούν ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Υλικά
500γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά
1 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σάλτσα Worcestershire
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1/2 κουτ.γλ ρίγανη
1/2 κουτ.γλ βασιλικός
1/2 κουτ.γλ μαϊντανός
1 αυγό, χτυπημένο
3/4 κουπας φρυγανιά τριμμένη
2 φέτες λευκό ψωμί, τριμμένο
1 κσ Γάλα
220 γρ τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα, κρατήστε 3/4 κουπας για επικάλυψη
1/4 κουπας τυρί παρμεζάνα
1 σάλτσα μαρινάρα, συν 1/2 – 3/4 κουπας περισσότερο για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, θερμαίνετε το λάδι καλά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πιπέρι για 3-4 λεπτά, και αφαιρέστε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κιμά, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά κρατώντας 3/4 κουπας. μοτσαρελλα τυρί για από πάνω. Τώρα, με τα χέρια σας ζυμώστε τα πάντα καλά. Αφού όλα ενσωματωθούν, τοποθετήστε και μορφοποιήστε το μείγμα σε ένα ταψί της επιλογής σας.
Χρησιμοποίησα εάν ταψί 30χ10 εκ. Απλώστε με το κουτάλι 1/2 έως 3/4 κουπας της σάλτσας μαρινάρα πάνω απο το κιμα.
Τοποθετήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 50 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίζετε με λίγο ξηρό βασιλικό από πάνω. Επιστρέψτε στο φούρνο για 10 ακόμη λεπτά.
Βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί πριν το σερβίρισμα, ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ανάλογα με το πάχος του κιμα σας. Το δικό μου ήταν πάχους περίπου 4-5 εκ.
Καλή Επιτυχία