Μελιτζάνες γεμιστές βάρκες με κιμά

Υλικά

4 μελιτζάνες / μεσαίου μεγέθους /
500 γρ κιμά χοιρινό
2 κ.σ. λ. πελτέ ντομάτας
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
φρέσκο ​​σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
τυρί κίτρινο τριμμένο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Τα χαράζουμε προσεκτικά. Αλατίζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να βγει ο πικρός χυμός.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με νερό και τα στεγνώνουμε. Ετοιμάζουμε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε τις βάρκες με λίγο λάδι και αλάτι, τα αραδιάζουμε στο ταψί. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

2. Κόβουμε την ψύχα της μελιτζάνας σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ ή κόφτη για να το κάνετε πιο γρήγορο.
3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον κιμά με την ψύχα της μελιτζάνας. Προσθέστε λίγο λάδι αν χρειάζεται. Σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο κιμάς. Εδώ προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.

4. Αφαιρέστε τη γέμιση από την φωτιά. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο ​​κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.
5. Βγάζουμε τις βάρκες από το φούρνο. Τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα επιστρέφουμε στο ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμα.
6. Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε μόνο από πάνω για λίγο.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΑμπελόφυλλα παρέα με γεμιστά λουλούδια κολοκυθιού
Επόμενο άρθροΠατάτες με μπέικον…το αγαπημένο των παιδιών