Το χοιρινό ρολό είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και νόστιμες επιλογές για το οικογενειακό τραπέζι, και εγώ μπορώ να σας το επιβεβαιώσω αυτό. Μέσα από αυτή τη συνταγή, μπορώ να δημιουργήσω ένα ζουμερό και γεμάτο γεύση ρολό, το οποίο όλοι θα λατρέψουν. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να αξιοποιήσω το χοιρινό φιλέτο, προσθέτοντας μια γέμιση που περιέχει μανιτάρια, μπέικον και τυρί, κάτι που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Έτσι, το πιάτο μου γίνεται πολύ νόστιμο και πλούσιο, και μάλιστα μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα!


Υλικά για το Ρολό Χοιρινό

  • 600-700 γρ. χοιρινό φιλέτο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 βραστό αυγό
  • 200 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί
  • 5-6 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση της Συνταγής

Στην αρχή, χτυπάω το χοιρινό φιλέτο με ένα σφυρί για μπριζόλες ώστε να γίνει τρυφερό. Το τρίβω καλά με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές.

Έπειτα, ψιλοκόβω τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το μπέικον και τα τηγανίζω σε λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω το ψιλοκομμένο βραστό αυγό, το τριμμένο κίτρινο τυρί και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Τα ανακατεύω καλά για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, απλώνω το κρέας σε μια φαρδιά σανίδα, απλώνω από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα και βάζω τα φύλλα βασιλικού σε πολλά σημεία.

Τυλίγω το κρέας σε ένα σφιχτό ρολό, το οποίο στερεώνω με ξύλινα ραβδιά ή το τυλίγω με μια κλωστή. Αλείφω το ρολό από πάνω με λίγο λάδι και πάπρικα και το ψήνω στο γκριλ ή στο φούρνο σε ένα ταψί με λίγο χλιαρό νερό. Το ψήνω μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό εξωτερικά.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 45-60 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Χοιρινό Ρολό

Για να γίνει το χοιρινό ρολό ακόμα πιο ζουμερό, μπορείτε να το ψήσετε σε μια γάστρα.

Αν δεν έχετε ξύλινα ραβδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες για να το σταθεροποιήσετε.

Το τριμμένο κίτρινο τυρί είναι το μυστικό για να δώσει πλούσια γεύση στη γέμιση.

 

Καλό βράδυ σε όλους! ❤