Ροζέδες Κυθήρων

Συστατικά

2½ φλιτζάνια (400 g) αμύγδαλα , αλεσμένα αλλά όχι τόσο καλά σαν αλευρι
½ φλιτζάνι (110 g) ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι μέλι (115 g)
⅓ φλιτζάνι (60 g) λεπτό σιμιγδάλι
⅓ φλιτζάνι φρυγανια τριμμένη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι (125 ml) ζεστό νερό
1 φλιτζάνι (250 ml) διαυγές γλυκό λικέρ (π.χ. μαστίχα ή επιδόρπιο κρασί)
1¼ φλιτζάνια (200 g) ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C (160 ° C ανεμιστήρα) και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
2. Συνδυάστε αμύγδαλα, ζάχαρη, μέλι, σιμιγδάλι, φρυγανιά, γαρίφαλο και κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε σταδιακά ζεστό νερό, ανακατεύοντας έως ότου η ζύμη είναι σταθερή.
3. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι γλυκού, διαμορφώστε τη ζύμη σε οβάλ σχημα, πλαθοντας καλά με τα χέρια σας.

Τοποθετήστε στον προετοιμασμένο ταχί και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξει απ έξω. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
4. Ρίξτε το λικερ σε ένα ρηχό μπολ και τοποθετήστε τη ζάχαρη άχνη σε δύο ξεχωριστά ρηχά μπολ. Βυθίστε γρήγορα τα μπισκότα στο λικερ, μετα ρίξτε στην ζάχαρη άχνη, ανακινήστε και μετά βυθίστε στο δεύτερο μπολ ζάχαρη άχνη και ρίξτε μέχρι να επικαλυφθεί καλά. Αφήστε το στην άκρη πριν το σερβίρετε για τουλάχιστον 15 λεπτά για να σκληρυνθεί η ζάχαρη άχνη.

Σημείωση
• Η διπλή εμβάπτιση σε ζάχαρη άχνη δίνει σε αυτά τα μπισκότα μια παραδοσιακή ζαχαρούχα κρούστα.
Εάν κατά την πρώτη εμβάπτιση, η ζάχαρη άχνη απορροφάται από το κρασί, μπορείτε να περιμένετε 15 λεπτά μέχρι να βυθίσετε ξανά τα μπισκότα.

Προηγούμενο άρθροΤραγανά μπισκοτάκια με καρύδια
Επόμενο άρθροΕίναι το καλύτερο Ρολό Πατάτας