Τα Σαμπλεδάκια με μαρμελάδα είναι η επιτομή του μπαμπάτσικου και αφράτου μπισκότου που κυριολεκτικά λιώνει μόλις το αγγίξεις με τη γλώσσα σου! Γνωστά και ως Sablés Diamant ή μπισκότα βουτύρου, αυτά τα γαλλικά κεράσματα φτιάχνονται με κορν φλάουρ και ζάχαρη άχνη που τους χαρίζουν μια αξεπέραστη βελούδινη υφή . Η διαδικασία είναι γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι ιδανικό για να γεμιστεί με την αγαπημένη σας μαρμελάδα, δημιουργώντας ένα γλυκό σαντουιτσάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά

Για τη Ζύμη Sablé:

  • 280 γρ. – Βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 280 γρ. – Αλεύρι μαλακό
  • 50 γρ. – Κορν φλάουρ
  • 40 γρ. – Άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. – Εκχύλισμα βανίλιας
  • Ανάλογη – Μαρμελάδα (για τη γέμιση)

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Α. Προετοιμασία Ζύμης:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C . Ετοιμάζουμε δύο ταψιά για μπισκότα, τοποθετώντας μια λαδόκολλα στον πάτο τους.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι , την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί: το βούτυρο και τα στερεά (το μείγμα του κοσκινισμένου αλευριού, άχνης, κορν φλάουρ). Χτυπάμε με το σύρμα (ή το φτερό) για 4-5 λεπτά . Η ζύμη θα γίνει λεία και αφράτη , σαν βουτυρόκρεμα.

Β. Φορμάρισμα και Ψήσιμο:

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ , χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο στόμιο , ιδανικά σε σχήμα αστεριού για όμορφο αποτέλεσμα.

Με το κορνέ σχηματίζουμε μικρά δισκάκια , κάνοντας μια πλήρη περιστροφική κίνηση . Τα δημιουργούμε σε απόσταση το ένα από το άλλο, καθώς θα απλώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.

Ψήνουμε για 10-15 λεπτά , μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρυσαφί χρώμα . Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω στη λαδόκολλα.

Γ. Ολοκλήρωση:

Αφού κρυώσουν, είναι έτοιμα να τα γεμίσουμε με τη μαρμελάδα της επιλογής μας, λειτουργώντας τα σαν σάντουιτς .


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 10-15 λεπτά (στους 170°C)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 30 λεπτά + χρόνος κρυώματος


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Τέλεια Βελούδινη Υφή

Το Μυστικό του Λιώσιμου: Η χρήση ζάχαρης άχνης αντί για κρυσταλλική και του κορν φλάουρ είναι αυτή που κάνει τα σαμπλεδάκια να λιώνουν στο στόμα και τους δίνει τη χαρακτηριστική βελούδινη υφή .

Βούτυρο: Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου αλλά όχι λιωμένο . Πρέπει να είναι αρκετά μαλακό ώστε να ενσωματωθεί σωστά με τα στερεά υλικά.

Εκχύλισμα Βανίλιας: Η βανίλια μπορεί να αντικατασταθεί με ξίσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για ένα πιο φρέσκο άρωμα.

Μαρμελάδα: Χρησιμοποιήστε μια παχύρρευστη μαρμελάδα της αρεσκείας σας (π.χ. φράουλα, βερίκοκο ή κεράσι) για να μην τρέχει εύκολα. Τοποθετήστε τη μαρμελάδα με ένα μικρό κουταλάκι ή ένα κορνέ με πολύ μικρό στόμιο.


 

Σχετικές Συνταγές 

Κουραμπιέδες Αφράτοι και Εύκολοι

Μπισκότα Βουτύρου με Κρυσταλλική Ζάχαρη

Σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα


 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα Καρύδας με μαρμελάδα

Μπισκότα Καρύδας με μαρμελάδα

Συστατικά

150 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα, συν 1 φλιτζάνι επιπλέον
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο (l χρησιμοποιημένη μαρμελάδα βερίκοκο)

Μέθοδος

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, στους 180°C. Στρώνουμε 2 ταψιά φούρνου με χαρτί ψησίματος.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέστε το αυγό και την βανίλια, χτυπώντας να ενωθούν.
3 Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, διπλώστε το αλεύρι και την καρύδα για να σχηματιστεί μια ζύμη. Τυλίξτε κουταλιές της σούπας μείγμα σε μπάλες. Ρολάρετε με έξτρα καρύδα για να το καλύψετε. Τοποθετούμε σε δίσκους, με απόσταση 6 εκ., ισιώνοντας ελαφρά.

4 Ψήνουμε σε 2 παρτίδες, 15-20 λεπτά κάθε παρτίδα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Δουλεύοντας γρήγορα, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού για να κάνετε εσοχές στο κέντρο κάθε ζεστού μπισκότου.
5 Αφήστε να κρυωσουν 5 λεπτά πριν τη μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσει εντελώς. Γεμίστε τις εσοχές σε κάθε μπισκότο με μαρμελάδα.

Καλή Απόλαυση

Please Visit here
Thanks Everyone