Αυτή η συνταγή για Σαρδέλες με κρεμμύδια στον φούρνο είναι απλή και πεντανόστιμη. Απλώς ψήνετε τις σαρδέλες με κρεμμύδια και μπαχαρικά για να φτιάξετε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα. Οι σαρδέλες είναι καλές για την καρδιά και τον εγκέφαλό σας επειδή έχουν υγιή λίπη και πρωτεΐνες. Τα κρεμμύδια τα κάνουν νόστιμα και έχουν αντιοξειδωτικά, ενώ τα μπαχαρικά τα κάνουν λίγο πικάντικα. Αν θέλετε ένα νόστιμο και καλό για εσάς γεύμα, αυτή η συνταγή για ψητές σαρδέλες με κρεμμύδια είναι μια εξαιρετική επιλογή!
Υλικά:
5 μεγάλα κρεμμύδια
100 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μαϊντανός
2 ποτήρια νερό
1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μαϊντανό.
Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί.
Αραδιάζουμε τις σαρδέλες πάνω από το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό στο ταψί για να καλύψει τις σαρδέλες.
Σερβίρουμε ζεστές με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στο μίγμα, όπως πιπεριές ή καρότα.
Για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε καυτερό πιπέρι.
Αντί για φρέσκο μαϊντανό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένο άνηθο.
Μπορείτε να σερβίρετε τις σαρδέλες με ψωμί ή ρύζι.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Πετρινα Μπαρδανη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σαρδέλες Λαδοριγανάτες στο φούρνο
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
αλάτι πιπέρι
2 κοφτές κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1½ λεμονιού το χυμό (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζετε τις σαρδέλες, αφαιρείτε το κεφάλι και τα εντόσθια και αν θέλετε τον ανοίγετε προσεκτικά και βγάζετε τη ραχοκοκαλιά του. [*]
Για τις σαρδέλες λαδορίγανη: Ρίχνετε τις σαρδέλες σε ένα πυρέξ, τις αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη προσθέτετε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Τις ξαναδιπλώνετε για να ενωθούν οι δύο πλευρές του και τον τοποθετείτε στη σειρά μέσα στο πυρέξ.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το ελαιόλαδο με το λεμόνι και περιχύνετε τις σαρδέλες.
Ρίχνετε και 1/2 φλ. τσαγιού νερό και τον ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και μείνουν με το λαδάκι τους. Τις σερβίρετε πασπαλισμένες με το ψιλοκομμένο μαϊντανό με χόρτα ή πράσινη σαλάτα.
Καλή Απόλαυση