Σιροπιασμένη Πορτοκαλόπιτα
Η σιροπιασμένη πορτοκαλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που αποπνέει αρώματα και γεύσεις της Μεσογείου. Η αφράτη βάση της πίτας συνδυάζεται με το γλυκό και αρωματικό σιρόπι πορτοκαλιού, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό. Μπορείτε να τη σερβίρετε με μία στρώση από σαντιγι ή παγωτό βανίλια για να προσθέσετε ακόμη περισσότερη γεύση και υφή. Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ιδανική για να απολαύσετε με έναν καφέ ή τσάι, ή ακόμη και ως γλυκό κλείσιμο μιας γεύματος.
Υλικά
1 σακουλακι δάκρυα σοκολάτας
1 πακέτο φύλλα Βυρηττου
5 αυγά ,
200 μλ λάδι,
200 μλ γάλα,
200μλ χυμό πορτοκαλί,
200γρ ζαχαρη,
το ξύσμα απ 2 πορτοκάλια,
1 κουτ του γλυκου γεματο σόδα ( τη οποια διαλύουμε στο Χυμό)
Για το σιροπι :
τρια ποτήρια το νερού ζάχαρη,
τρία ποτήρια νερο
χυμό από ένα πορτοκαλ
Εκτέλεση
Χτύπησα καλά τα αυγα με τη ζαχαρη, προσθεσα το λάδι , μετά το γάλα κ υστερα το χυμό.
Μετά εριξα το ξύσμα , τα φυλλα , δακρυα σοκολάτας κ ανακατεψα καλά.
Εψησα στους 180 βαθμους κ σιροπιασα με κρύο σιρόπι μόλις βγήκε ζεστό από το φουρνο.
για το σιρόπι Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει μία βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι της Klodjanna Shehi