Αυτά τα Σιροπιαστά Κουλουράκια Συνταγή είναι ένα παραδοσιακό, πεντανόστιμο γλυκό που συνδυάζει την αφράτη ζύμη με το πλούσιο άρωμα των καρυδιών και το δροσερό σιρόπι λεμονιού. Η ζύμη τους, χάρη στο βούτυρο, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος, είναι εξαιρετικά μαλακή και εύπλαστη. Είναι το ιδανικό γλυκό για να κλείσετε ένα γεύμα ή να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά για τα Κουλουράκια
- Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) – 650 γρ. (ίσως λίγο περισσότερο/λιγότερο)
- Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) – 350 γρ.
- Λάδι – 150 ml
- Γιαούρτι – 2 κσ (κουταλιές της σούπας)
- Κρέμα γάλακτος – 1 κσ (κουταλιά)
- Αυγά – 2 τεμάχια
- Ζάχαρη – 3 κσ (κουταλιές της σούπας)
- Μπέικιν πάουντερ – 1/2 σακουλάκι
- Μαγειρική σόδα – 1 μικρό κγ (κουταλάκι του γλυκού)
- Αλεσμένα καρύδια (για τη γέμιση) – 50 γρ. (χοντροτριμμένα)
Υλικά για το Σιρόπι
- Ζάχαρη – 1 κιλό
- Νερό – 1 λίτρο
- Λεμόνι – μισό (κομμένο σε φέτες)
Εκτέλεση
1. Σιρόπι: Πρώτα φτιάξτε το σιρόπι . Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις ροδέλες λεμονιού να βράσουν για περίπου 10 λεπτά . Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως .
2. Υγρά Υλικά: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά , μετά την κρέμα γάλακτος , το γιαούρτι και το λάδι .
3. Στερεά Υλικά: Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα . Προσθέστε σιγά σιγά στο μείγμα το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με ένα μίξερ.
4. Ζύμωμα: Έπειτα ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή , να μην κολλάει και να μην είναι σκληρή . Εάν χρειαστεί, προσθέστε τα επιπλέον 50 γραμμάρια αλεύρι.
5. Πλάσιμο: Κόψτε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και φτιάξτε μια μπάλα. Στη συνέχεια, κάντε με το χέρι σας σχήμα οβάλ .
6. Γέμιση: Το πιέζουμε στη μέση (σχηματίζοντας μια τρύπα) και βάλτε στην τρύπα λίγο χοντροτριμμένο καρύδι και πιέζουμε λίγο με το δάχτυλό μας. Πιέζουμε τις άκρες προς τα πάνω και κλείνουμε το γλυκό.
7. Σχέδιο: Παίρνουμε τον τρίφτη και χρησιμοποιούμε την πλευρά με τις μικρότερες τρύπες . Αναποδογυρίζουμε το γλυκάκι και το πατάμε λίγο στον τρίφτη να κάνει σχέδιο (αυτό θα βοηθήσει και να κρατήσει το σιρόπι).
8. Ψήσιμο: Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175°C για περίπου 35-40 λεπτά , κυρίως για να ροδίσουν . Όταν καλύπτονται με σιρόπι, παίρνουν αυτό το όμορφο χρυσαφί/καφέ χρώμα.
9. Σιρόπιασμα: Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσουν . Τα σιροπιάζουμε κρύα με το κρύο σιρόπι . Αυτό το μείγμα κάνει περίπου 40 γλυκάκια . Δείτε Επίσης: Σιροπιαστά γεμιστά με σοκολάτα και καρύδι κουλούρια
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 35 – 40 λεπτά (στους 175°C)
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά (Χρόνος παρασκεής) + Χρόνος κρυώματος
Ποσότητα: 40 τεμάχια
Μερίδες: 12 άτομα
Άλλες πληροφορίες
Κοπή Ρολών: Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 40 ατομικά κουλουράκια.
Χρήσιμα Tips
Σωστή Ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή , αλλά να μην κολλάει. Το αλεύρι διαφέρει, γι’ αυτό προσθέστε το σταδιακά για να πετύχετε τη σωστή υφή.
Κρύο Σιρόπι / Ζεστό Γλυκό: Για να σιροπιαστούν σωστά, τα κουλουράκια πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι κρύο . Αν και τα δύο είναι ζεστά, τα γλυκά θα λιώσουν και θα χάσουν το σχήμα τους.
Το Σχέδιο: Το πέρασμα από τον τρίφτη (από την πλευρά με τις μικρές τρύπες) δεν είναι μόνο για ομορφιά, αλλά βοηθάει και το σιρόπι να εισχωρήσει βαθύτερα στη ζύμη.
Αποθήκευση: Αφού σιροπιαστούν, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Σχετικές Συνταγές
Autor: MersihaO
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Εύκολα Τραγανά μαλακά Σιροπιαστά Γλυκάκια!!
Υλικά:
2 αυγα,
2 βανιλιες,
1 ποτηρι νερου γαλα φρεσκο,
1 ποτηρι νερου σπορελαιο,
800-900 αλευρι φαριναπ,
60 γραμμαρια κακαο!
3 ποτηρια αλευρι
ΣΙΡΟΠΙ
4 ποτηρια νερου νερο
4 ποτηρια νερου ζαχαρη
Χυμο ενος λεμονιου
Εκτέλεση:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα-σπορελαιο-βανιλιες μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα! Τελος προσθετουμε σιγα σιγα αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη! Την χωριζουμε σε 6 κομματια τα οποια τα 3 τα φτιαχνουμε με κακαο δηλαδη τα βαζουμε σε μπολ και ριχνουμε στο καθενα κακαο! Ανοιγουμε ολες τις μπαλες σε φυλλο μακροστενο!
Ανα 3 δηλαδη βαζουμε 1 λευκο φυλλο πανω σε αυτό το φύλλο με το κακαο και πανω στο φύλλο με το κακαο το λευκο πάλι τα ρολαρουμε και κοβουμε κομματια! Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!
ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη το χυμο ενος λεμονιου για 6 λεπτα!Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα καυτο σιροπι!!!!










