Αφράτα σιροπιαστά ψωμάκια με μαρμελάδα

Για πρωινό, για το σχολείο, για το γραφείο! Ακολουθούν μερικές συνταγές από το τελευταίο μας ταξίδι στην Γερμανία . Συγκεκριμένα τα Σιροπιαστά ψωμάκια με μαρμελάδα μπορούν να προσαρμοστούν στα δικά μας δεδομένα και να χρησιμοποιήσουν υλικά που είναι εύκολα διαθέσιμα στη χώρα μας.

Συστατικά

2 αυγα
200 μλ λάδι
300 μλ γάλα
1 κουταλιά ξηρή μαγιά
100 γρ ζάχαρη
περίπου 700 γρ αλεύρι

Για τη γέμιση:
μαρμελάδα δαμάσκηνο

Για το σιρόπι:
200 γρ ζάχαρη
300 μλ νερό

Για να πασπαλίσετε τα ρολά:
100 γραμμάρια καρύδας

Παρασκευή

Σε 300 μλ χλιαρό γάλα βάζουμε μια κουταλιά ξερή μαγιά και 100 γρ ζάχαρη. Το αφήνουμε να σταθεί, προσθέτουμε 2 αυγά,
200 μλ λάδι και ζυμώνουμε τη ζύμη με το αλεύρι.
Φτιάχνουμε καλά τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε πέντε μέρη.
Αμοίξτε κάθε μέρος σε κύκλο και κόψτε σε 8 τρίγωνα. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα σε κάθε τρίγωνο ζύμης
και το τυλίγουμε σε ρολό. Κάντε το ίδιο με όλα τα μέρη της ζύμης.

Αφήνουμε τα ρολά να σταθούν για 15 λεπτά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Στο μεταξύ, φτιαχνουμε το σιρόπι:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει.
Τυλίξτε τα ψημένα ρολά ζεστά στο χλιαρό σιρόπι (μην αφήσετε τα ψωμάκια να κάτσουν στο σιρόπι, απλά περάστε τα μέσα
από το σιρόπι από τη μια πλευρά και από την άλλη) και πασπαλίστε με καρύδα.
Τα ρολά παραμένουν μαλακά για αρκετές ημέρες.

ΠΗΓΗ: coolinarikaby Podravka

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΣτριφτή τυρόπιτα ζεστή ζεστή