Το σιροπιαστό κέικ γιαουρτιού είναι ένα γλυκό που είναι γνωστό για την αφράτη του υφή και το γλυκό του άρωμα. Το γιαούρτι προσδίδει στο κέικ υγρασία και πλούσια γεύση, ενώ το σιρόπι το καθιστά ακόμα πιο λαχταριστό.

Το σιροπιαστό κέικ γιαουρτιού είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για κάθε περίσταση. Μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή ακόμα και ως πρωινό. Είναι ιδανικό για να απολαύσετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Υλικά

4 αυγά
350 γρ. αλεύρι σίτου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
300 ml γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
βούτυρο
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ.νερό

1-2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ αυγά και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ.Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει και ν ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί.Βάζουμε το μπέικιν συνεχίζουμε το χτύπημα και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας τώρα με ένα κουτάλι.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά αναλόγως στο φούρνο.
Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια και την βουτυρώνουμε.

Για το σιρόπι, βράζουμε σε δυνατή φωτιά νερό και ζάχαρη, για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα πολύ δεμένο σιρόπι. Στα ζαχαροπλαστεία βάζουν και 3 κ.σ. γλυκόζη, κάτι που συντηρεί το σιρόπι ώστε να μην ζαχαρώσει αλλά αυτό δεν χρειάζεται να το κάνουμε στο σπίτι. Στο τέλος, προσθέτουμε και μια-δυό βανίλιες και ανακατεύουμε.

Οι θερμοκρασίες για το σιρόπιασμα, ποικίλουν. Ιδανικά, σιροπιάζεις το γλυκό χλιαρό με το σιρόπι χλιαρό προς ζεστό. Το σημαντικό, είναι η τεχνική. Γιατί το σιρόπιασμα θέλει υπομονή, ντάντεμα και καθόλου βιασύνη. Πρώτα, λοιπόν, ρίχνεις μια γενναιόδωρη δόση με την κουτάλα της σούπας, να απλωθεί παντού στο ταψί. Και περιμένεις να απορροφηθεί εντελώς. Μετά, με ένα κουτάλι της σούπας σιροπιάζεις σιγά-σιγά και ομοιόμορφα, το αφήνεις και περιμένεις να απορροφηθεί εντελώς. Έτσι, λίγο-λίγο, υπομονετικά, σιροπιάζεις το γλυκό μέχρι να νοιώσεις ότι έχει ποτίσει ως πάνω, χωρίς, όμως, να περισεύει σιρόπι στο ταψί.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠολίτικο: Η Γεύση της Πόλης στο Πιάτο σας
Επόμενο άρθροΠίτσα στο ταψί με λουκάνικο κουνουπίδι και μανιτάρια