Συστατικά
Κέικ Συστατικά:
1 1/2 φλιτζάνια σπασμένα καρύδια
3/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κουβερτούρα
1/4 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1/4 κγ μαγειρική σόδα 
5 αυγά
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Σάλτσα καραμέλας* 

  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες
Οδηγίες για το κέικ:
Λιπάνετε τις πλευρές και το κάτω μέρος ενός στρογγυλού ταψιού για κέικ 20 εκ. Στρώστε το κάτω μέρος του ταψιου με χαρτί φούρνου και λιπάνετε το χαρτί . Αφήστε το στην άκρη
Τοποθετήστε τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη κομμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο, το μπεικιν και τη σόδα ψησίματος στο μπολ ενός μπλεντερ. Χτυπήστε τα συστατικά μαζί μέχρι να τα καρύδια να γίνουν σκόνη.

Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια στο μπολ του επεξεργαστή. Χτυπήστε έως ότου το μίγμα είναι μαλακό και ομοιογενές.


Απλώστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει εισαχθεί στο κέντρο του κέικ.
Βγάλτε το Κέικ από το φούρνο για να κρυώσει για 10 λεπτά. Βγάλτε το κέικ από το ταψάκι και τοποθετήστε το σε μία πιατέλα για να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσσο
Απλώστε την καρύδα και τα καρύδια σε ένα μόνο στρώμα σε ένα φύλλο μπισκότων.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να φρυγανισθεί η καρύδα και τα καρύδια να είναι χρυσαφένια. Ανακατέψτε μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου ψησίματος. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε την σάλτσα καραμέλας την καρύδα και τα καρύδια σε ένα μέτριο μπολ.

Ανακατέψτε για να συνδυάσετε τα συστατικά. Σερβίρετε το πάνω σε  κομμάτια του κέικ. 

Καλή Απόλαυση
*Σάλτσα καραμέλας
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα-φιστίκι
  • 1 κ.σ. μέλι 

Για τη ρευστή σάλτσα καραμέλας

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Αφαιρούμε από τα μικροκύματα, χρησιμοποιώντας μία πετσέτα για να μην καούμε.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι ή τη χρησιμοποιούμε κατευθείαν όσο είναι ακόμα ζεστή.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Πορτοκαλάτο
Επόμενο άρθροΚροκέτες Πατάτας….υπέροχες