Σιροπιαστό Σάμαλι

Το σιροπιαστό σάμαλι της Aigli Marnerou είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που φτιάχνεται με σιμιγδάλι, ζάχαρη, κανέλα και αμύγδαλα. Η συνταγή της Aigli Marnerou είναι μια από τις πιο αυθεντικές και νόστιμες που έχω δοκιμάσει.

Το σάμαλι είναι αφράτο και μαλακό, με μια λεπτή κρούστα από έξω. Το σιρόπι είναι γλυκό και αρωματικό, με έντονη γεύση κανέλας.

Τα αμύγδαλα προσθέτουν μια επιπλέον τραγανή νότα.

Το σάμαλι της Aigli Marnerou είναι ένα γλυκό που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις, από μια απλή απόλαυση μέχρι ένα επίσημο τραπέζι.

Υλικά

4 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
450γρ γιαούρτι πρόβειο
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
4 κ/κια μπεικιν πάουτερ
Λίγη Μαστίχα

Σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Λίγο χυμό λεμονιού
3-4 ξυλάκια κανελα
1/2 φλιτζάνι του καφέ Ανθόνερο

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζομαι το συρόπι. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και κανελα Μόλις αρχίσει να κοχλαζει βάζουμε το χυμό λεμονιού και μετρουμε 6 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε το Ανθόνερο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε λεκάνη βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το γάλα και τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά αν δούμε ότι είναι λίγο σφηκτο το μίγμα βάζουμε ακόμα λίγο γάλα.
Το βάζουμε στο πυρέξ το χαράζουμε και βάζουμε απο πάνω από ένα αμύγδαλο ασπρισμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βάζουμε το κρύο συρόπι στο ζεστό σάμαλι.

H συνταγή είναι της κας ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σάμαλι Πολίτικο

Σάμαλι Πολίτικο

Υλικά

1½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1½ κούπα ζάχαρη
1½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτάκι γλυκού σόδα
½ κουταλάκι γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη
¼ κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
20 ασπρισμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2½ κούπες νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνουμε την επιφάνεια με μεταλλική σπάτουλα, βουτώντας την μέσα σε νερό.

Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί 2 ώρες ώσπου να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Το χωρίζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και βάζουμε αμύγδαλα σε καθένα από αυτά. Ψήνουμε το γλυκό στους 180°C 35-40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Στο μεταξύ βάζουμε σε κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε 5 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βγάζουμε τα κομμάτια σε πιατέλα. Κρατάμε το γλυκό σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην στεγνώσει.

Προηγούμενο άρθροΥγρή αρμονία: Βανίλια αγκαλιά με πορτοκάλι και σοκολάτα
Επόμενο άρθροXXL Soft Cookies: Μια μπουκιά που λιώνει στο στόμα!