Σιροπιαστό γλυκό σε σχήμα τριαντάφυλλο

Αυτά τα σιροπιαστά γλυκάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου είναι μια πανέμορφη και γευστική επιλογή για κάθε περίσταση. Η τραγανή ζύμη, το αρωματικό σιρόπι και η γλυκιά γέμιση συνδυάζονται άψογα για να δημιουργήσουν ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει.

Τι μου άρεσε:

  • Η εμφάνιση: Τα γλυκάκια είναι πανέμορφα και μοιάζουν με μικρά τριαντάφυλλα.
  • Η γεύση: Η ζύμη είναι τραγανή, το σιρόπι έχει τέλεια ισορροπία γλυκιάς και ξινής γεύσης, και η γέμιση είναι πλούσια και γευστική.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη και δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής για να την φτιάξετε.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα αρώματα στο σιρόπι, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, κανέλα ή βανίλια.
  • Μπορείτε να γεμίσετε τα γλυκάκια με διάφορες γέμισης, όπως κρέμα, σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε τα γλυκάκια με ζάχαρη άχνη ή τριμμένα φιστίκια.

Συνοψίζοντας:

Αυτά τα σιροπιαστά γλυκάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό που είναι όμορφο, γευστικό και εύκολο στην παρασκευή. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε!

Υλικά🌹

Μία κούπα βούτυρο ή Βιτάμ λιωμένο
Μισή κούπα σπορέλαιο
Μία κούπα γιαούρτι
Μία βανίλια
Μία κούπα σιμιγδάλι
(Μισό ψιλό, μισό χοντρό)
Δύο με δυόμιση κούπες περίπου αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν

Σιρόπι
Τρεις κούπες ζάχαρη
Τρεις κούπες νερό
Μία φέτα λεμόνι
Τα βράζουμε όλα μαζί
για 5 με 7 λεπτά

Εκτέλεση

Έβαλα σε μία λεκανίτσα τα υλικά και έκανα μία ζύμη, άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Άνοιξα τη ζύμη σε φύλλο, λίγο,
λίγο ώσπου να τελειώσει το ζυμάρι, και έκοψα κύκλους με ένα ποτήρι, έβαλα τέσσερα φιλαράκια το ένα πάνω στο άλλο τύλιξα και έκοψα όπως σας δείχνω στη φωτογραφία, μπορούμε να τα τυλίξουμε και από τις δύο πλευρές.
Άνοιξα λίγο τα φιλαράκια με το χέρι και έβαλα στη μέση ένα αμύγδαλο χωρίς τη φλούδα, μπορούμε να βάλουμε και φουντούκι.
Τα έβαλα σε λαδωμένο ταψί, και τα έψησα στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 30 με 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσουν.
Μόλις βγήκαν από το φούρνο, έριξα το σιρόπι χλιαρό, τα άφησα αρκετή ώρα να πιουν το σιρόπι.

Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα💕

Η Συνταγή είναι της Βάγια Τσιρούδη

Προηγούμενο άρθροΚατσικίσιο ή Αρνίσιο κεφαλάκι Βραστό
Επόμενο άρθροΑναμνήσεις από την Κουζίνα της Μάνας: Το Ρυζόγαλο