Σιροπιαστός σιμιγδαλένιος χαλβάς
Μία από τις συνταγές που κάνουν θραύση όχι μόνο κατά την Σαρακοστή αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή είναι ο Σιροπιαστός σιμιγδαλένιος χαλβάς
Υλικά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 ποτήρι ζάχαρη (μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με το γούστο σας)
1 ποτήρι νερό
75 γρ. βούτυρο
Ποτήρι νερού που χρησιμοποιώ: 200 ml
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό.Ανακατεύουμε να διαλυθεί όσο γίνεται περισσότερο.
Σ ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί και λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να σκουρήνει ελαφρώς.Προσοχή μη το σκουρήνετε πάρα πολύ.
Ανακατεύουμε συνεχώς διαφορετικά θα μας καεί.Περίπου 10 λεπτά θα μας πάρει το καβούρδισμα.
Μη ξεχνάτε πρέπει ν ανακατεύεται συνεχώς.
Σ αυτό το σημείο ρίχνουμε τη λιωμένη ζάχαρη προσεχτικά ώστε να μη καούμε απ τον ατμό που δημιουργείται.
Αφήνουμε να βράσει και ν απορροφήσει το σιρόπι ανακατεύοντας συχνά πυκνά.
Αποσύρουμε απ τη φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου 20 λεπτά.
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι και αδειάζουμε μέσα τον χαλβά.Λειαίνουμε την επιφάνεια μ ένα κουτάλι.
Αφαιρούμε το τσέρκι και χαράζουμε σε κομμάτια.Διακοσμούμε με φυστίκι Αιγίνης σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε την συνταγή και στο youtube