Σοκολατάκια Πορτοκάλι Ονειρικά (Νηστίσιμα)

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτά τα σοκολατάκια πορτοκάλι είναι όντως ονειρικά! Η τέλεια ισορροπία μεταξύ της πλούσιας σοκολάτας και της δροσερής, πορτοκαλένιας γέμισης τα κάνει ακαταμάχητα.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Η γέμιση πορτοκαλιού είναι υπέροχα αρωματική και δροσιστική, ενώ η σοκολάτα είναι πλούσια και βελούδινη.
  • Η υφή: Τα σοκολατάκια είναι μαλακά και λιώνουν στο στόμα.
  • Η ευκολία: Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να τα φτιάξετε σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.
  • Η θρεπτική αξία: Είναι νηστίσιμα, vegan και χωρίς γλουτένη, άρα είναι κατάλληλα για όλους!

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σοκολάτας σας αρέσει.
  • Για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στη σοκολάτα.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε τα σοκολατάκια με τρούφα, ξηρούς καρπούς ή ζαχαρωμένα φρούτα.

Συνολικά, τα Σοκολατάκια Πορτοκάλι Ονειρικά (Νηστίσιμα) είναι μια υπέροχη συνταγή για όσους αγαπούν τα γλυκά με σοκολάτα και πορτοκάλι. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους, νόστιμα και θρεπτικά. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά

1 κιλό Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι
83 γρ Κορν Φλαουρ
200 γρ Μέλι Θυμαρίσιο
450 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα Λιωμένη

Για Διακόσμηση
Ξύσμα Πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για φτιάξουμε τη γέμιση για αυτά τα υπέροχα και υγιεινά σοκολατάκια με μόνο τρία υλικά όπου μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι το κορν φλάουρ και το μέλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας
Οταν έχει πήξει η κρέμα μας κλείνουμε τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα ταψί με διαστάσεις 28 * 21 στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα
Απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς καλό είναι να τοποθετηθεί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ώστε να σφίξει τελείως

Οταν έχει κρυώσει η γέμιση βγάζουμε τη λαδόκολλα από το ταψί και με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπάτ κόβουμε σε δίσκους
Ταυτόχρονα έχουμε λιώσει μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα την αφήνουμε λιγάκι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια βουτάμε μέσα τους δίσκους από τη γέμιση ώστε να καλυφθούν εντελώς από τη σοκολάτα
Τοποθετούμε τα σοκολατάκια μας επάνω σε μία λαδόκολλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε και με τα υπόλοιπα

Αφού τελειώσουμε με όλα τα σοκολατάκια μας τοποθετούμε τη σοκολάτα που περίσσεψε μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε σχεδιάκια
Εγώ επέλεξαν τα διακοσμήσω με ξύσμα από πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα
Ετοιμα αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια με επαγγελματικό αποτέλεσμα θα έλεγα φυσικά διατηρούνται εντός ψυγείου.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπιτικά σοκολατάκια Ferrero Rocher

Συστατικά (12 σοκολατάκια):

• 4 πακέτα γκοφρέτες κρέμας βανίλιας (100g)(σε γκοφρετάκια) + 1 γκοφρετάκι
• 150 g λιωμένη σοκολάτα
• 50 g αλατισμένα φουντούκια + 12 ολόκληρα φουντούκια (ψητά)
• 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα Nutella

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε τις γκοφρέτες σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια ανακατέψτε με το Nutella.

 

 

 

 

 

2. Σπάστε και τριψτε το 1 γκοφρετάκι με το χέρι και προσθέστε στο μείγμα Nutella και ανακατεψτε-ζυμώστε με το χερι

3. Χωρίστε σε 12 ίσα μέρη, απλώστε κάθε κομμάτι στην παλάμη του χεριού σας, βάλτε ένα ολόκληρο φουντούκι στη μέση και κυλήστε σε μια μπάλα.


4. Ξεχωριστά, θρυμματίστε τα υπόλοιπα ψημένα φουντούκια και προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα.

 

 

5. Βυθίστε κάθε μπάλα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε σε ένα ψυγείο για να στραγγίξετε την περίσσεια σοκολάτας


6. Βάλτε τις σοκολάτες Ferrero Rocher στο ψυγείο για 30 λεπτά

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένια πανδαισία: Η σοκολατόπιτα που θα σας ξετρελάνει!
Επόμενο άρθροΑρνίσια Ωμοπλάτη Στο Φούρνο, Γλασαρισμένη Με Μέλι, Χυμό Πορτοκαλιού Και Πάπρικα