Μια συνταγή για τυρόπιτα σουφλέ με καταϊφι που θα σας εντυπωσιάσει με την ιδιαίτερη υφή και την πλούσια γεύση της! Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την τραγανότητα του καταϊφιού με την αφράτη αίσθηση ενός σουφλέ, ιδανικό για κάθε γιορτινό τραπέζι ή απλά για να ευχαριστήσετε την οικογένειά σας.

Υλικά

500 γρ φύλλο καταϊφ
500ml φρέσκο γάλα και 500 κρέμα γάλακτος
Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνο με γάλα
Ένα κεσεδάκι βιτάμ
4 αυγά
500 γρ τυρί φέτα
250 γρ κασέρι ή γκούντα ή ότι κίτρινο τυράκι θέλετε …!!!Εγώ χρησιμοποίησα κασέρι!!

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το φύλλο στη μέση και το ξάνουμε μέχρι να αφρατέψει!!!
Βουτυρώνουμε το ταψί μας το μεγάλο της κουζίνας μας….και στρώνουμε το μισό φύλλο χωρίς να το πιέζουμε ,ρίχνουμε
από πάνω το μισό βούτυρο (λιωμένο εννοείτε)με ένα πινέλακι
Ρίχνουμε τα τυριά μας μέσα.
Από πάνω το υπόλοιπο φύλλο με το υπόλοιπο βούτυρο κατά τον ίδιο τρόπο
Τέλος χτυπάμε το γάλα, κρέμα γάλακτος και τα αυγά και το ρίχνουμε πάνω στη σουφλεδοτυρόπιτα να πάει παντού να καλυφτεί όλο το φύλλο
Αφήνουμε 15 λεπτά να απορροφήσει το μείγμα και ψήνουμε 170 ,180 ανάλογα το φούρνο μας στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα…!!!

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Aggeliki Ant