Σούπα με ρύζι και Κεφτεδάκια

Αυτή η σούπα με ρύζι, καρότα και κεφτεδάκια είναι η απόλυτη συνταγή! Ο ζωμός είναι πλούσιος και γευστικός, τα καρότα δίνουν μια γλυκιά πινελιά, ενώ τα κεφτεδάκια προσθέτουν μια ωραία υφή και πρωτεΐνη. Είναι ένα πιάτο που θα σας ζεστάνει αν είναι χειμώνας και θα σας χορτάσει με κατι ελαφρύ εάν ειναι καλοκαίρι, ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα.

Υλικά

Για τη σούπα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμενα
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλ. ρυζι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. βασιλικός
  • 1/2 κ.γ. μαϊντανός
  • 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Φτιάξτε τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά κοτόπουλου με το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Πλάστε από το μείγμα περίπου 25-30 μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ψήστε τα κεφτεδάκια σε όλες τις πλευρές για περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα για περίπου 4 λεπτά.
  4. Προσθέστε το θυμάρι, το ζωμό κοτόπουλου και τη δάφνη. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρυζι και τα κεφτεδάκια.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σούπα για περίπου 12 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
  6. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  7. Σερβίρετε ζεστή, απολαμβάνοντας την πλούσια γεύση και τα ζουμερά κεφτεδάκια.

Συμβουλές

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη σούπα, όπως πατάτες, κολοκυθάκια ή αρακά.
  • Αντί για ρυζι , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κριθαρακι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας.
  • Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι πιπέρι στο μείγμα του κιμά.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε τη σούπα με τριμμένη παρμεζάνα ή φρέσκο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΝτοματοκεφτέδες στο φούρνο (Απλά τέλειοι!!!)
Επόμενο άρθροΚουλούρα της Λαμπρής: Σύμβολο ελπίδας και χαράς