Σούπα με κρέας σε ψωμί

Συστατικά

Ένα καρβέλι στρογγυλό μαύρο ψωμί.
Μοσχαρίσιο κρέας και χοιρινό – 200-300 g το καθένα.
Αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας
Πατάτες – 3-5 τεμ.
Καρότα – 2 τεμ.
Κρεμμύδι – 1 τεμάχιο
πιπεριά – 1-2 τεμ.
Τοματοπολτός – 2 κουταλιές της σούπας
Ντομάτες – 1 τεμάχιο
Μανιτάρια Champignon με το μάτι
Μπαχαρικά (ρίγανη, κύμινο, καπνιστή πάπρικα) – για γεύση.
Βούτυρο
Πράσινα για διακόσμηση.

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε το κρέας. Ξεπλύνετε το κρέας κάτω από τρεχούμενο νερό, κόψτε σε μικρούς κύβους. Αν δεν σας αρέσει το χοιρινό ή το μοσχάρι,
μπορείτε να το κάνετε με μόνο ένα είδος κρέατος.
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τηγανίστε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, τηγανίζουμε λίγο ακόμα,
προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά.
Μετά από 5-7 λεπτά, ρίξτε ζωμό κρέατος ή απλώς νερό στο τηγάνι.
Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι
Ψήστε τα λαχανικά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Εάν είστε έτοιμοι να αφιερώσετε χρόνο στο ψήσιμο των λαχανικών στο φούρνο, τότε ξεφλουδίστε
τα κρεμμύδια και τα καρότα και κόψτε τα σε φέτες.
Αν σας αρκεί το σοτάρισμα, τότε ως συνήθως τρίψτε τα καρότα στον χοντρό τρίφτη, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και βάλτε τα μαζί να μαλακωσουν σε τηγάνι
με φυτικό λάδι.

Συναρμολογήστε το γκούλας.
Προσθέστε στο κρέας πατάτες και ψημένα και σοταρισμένα λαχανικά, καθώς και καθαρισμένη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια και ψιλοκομμένη ντομάτα.
Ένα κλωνάρι θυμάρι θα προσθέσει μια ιδιαίτερη γεύση στη σούπα. Και μην ξεχάσετε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το γκούλας να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά.

Σερβίρετε σε ψωμί.
Κόψτε την κορυφή του ψωμιού και αφαιρέστε το μεγαλύτερο μέρος της ψίχας, αλλά τα τοιχώματα πρέπει να παραμείνουν χοντρά.
Ρίχνουμε τη σούπα μεσα στο ψωμί δηλαδή σε μια βρώσιμη σουπιέρα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε με ένα καπάκι ψωμί και σερβίρουμε.

Και από το υπόλοιπο τρίμμα μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικά κρουτονς απλά κόβοντάς το σε κύβους, ραντίζοντας με ηλιέλαιο και βάζοντάς το στο φούρνο για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: Рецепты СССР

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρέας στο τηγάνι με λαχανικά

Υλικά

🔹500 γρ αρνίσια χοιρινό / χωρίς κόκαλο /
🔹2 κρεμμύδια
🔹2 ντομάτες
🔹2 πιπεριές κέρατο
🔹1 πιπεριά κόκκινη
🔹7 σκελίδες σκόρδο
🔹 λάδι
🔹1 κουταλιά της σούπας βουτυρο
🔹Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη κατά βούληση

Εκτέλεση:

Σε τηγάνι με λάδι  τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Σε αυτό προστίθενται πιπεριές ντομάτες κομμένες. Τηγανίζουμε τα πάντα για περίπου 8 λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βουτυρο προσθέτουμε το κρεάς που έχουμε προηγουμένως κόψει σε μικρα κομμάτια.
Τηγανίζουμε για 6 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά.
Τα λαχανικά προστίθενται στο κρέας. Προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε. Όταν σερβίρετε, προσθέστε μαϊντανό.

Καλή όρεξη!😊😊😊

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια της Μαμάς…στο τηγάνι ή στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚέικ κανέλας βανίλιας