Σούπα με χοιρινό και λαχανικά

Αυτή η σούπα με χοιρινό και λαχανικά είναι απλά υπέροχη! Το κρέας είναι ζουμερό και τρυφερό, τα λαχανικά μαγειρεμένα τέλεια και η σούπα έχει μια πλούσια και γευστική γεύση. Είναι το τέλειο φαγητό για μια κρύα μέρα, και σίγουρα θα ζεστάνει το στομάχι και την ψυχή σας.

Αλλά υπάρχει και ένα μυστικό σε αυτή τη σούπα: ένα μυστικό συστατικό που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη.

Δεν θα σας πω ποιο είναι, αλλά θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Σας προκαλώ να δοκιμάσετε αυτή τη σούπα και να δείτε αν μπορείτε να μαντέψετε το μυστικό!

Συμβουλή: Για να κάνετε τη σούπα ακόμα πιο νόστιμη, μπορείτε να προσθέσετε πατατες ή ρύζι.

Απαραίτητα Υλικά για 4 μερίδες:

400 γρ χοιρινό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 καρότα, κομμένα σε μεγάλους κύβους
1 εκ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 γρ βούτυρο
1200 ml ζωμός λαχανικών, ζεστός
1 φύλλο δάφνης
2 πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
αλατοπίπερο

για επικάλλειψη:

200 γρ γιαούρτι πηχτό
1 κρόκος αυγού
20 γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το καλά καθαρισμένο κρέας σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και βάζουμε το κρέας να θωρακιστεί. Μόλις αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε τον ζεστό ζωμό και τη δάφνη. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μετά από 15-20 λεπτά, προσθέστε τις ψιλοκομμένες πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, τον κρόκο αυγού και το αλεύρι και ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα σύρμα κουζίνας, ανακατεύοντας, αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο από τον ζεστό ζωμό της σούπας μέχρι να εξισορροπηθούν οι θερμοκρασίες στα δύο μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

ΠΗΓΗ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό με φασολάκια μαυρομάτικα και λαχανικά

Χοιρινό με φασολάκια μαυρομάτικα και λαχανικά

Υλικά

1 Κιλό χοιρινό σπάλα Κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα του καφέ λάδι
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 Ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 Ματσάκι Σέλινο ψιλοκομμένο
2 Κουτάλια σούπας άνηθο
1 Πράσινη Πιπεργιά ψιλοκομμένη
1/2 Πιπεργιά chili
1 Κούπα χυμό ντομάτας σπιτική
1 Κουτάλι σούπας πελτέ 250 γρ.
Φασόλια μαυρομάτικα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με νερό βράζω τα φασολάκια για 15 έως 20 λεπτά τα σουρώνω και τα ξεπλένω με ζεστό νερό.
Να φύγει η μαυρίλα. Σε μία κατσαρόλα που καίει προσθέτω το λάδι να κάψει.
Σοτάρουμε το κρέας από τις δύο μεριές ωσότου πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και τα Φασολάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Τα σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε αλάτι πιπέρι τον πελτέ και το χυμό ντομάτας τέλος τα λαχανικά προσθέτουμε και δύο κούπες ζεστό νερό ίσως χρειαστεί ακόμη λίγο.

Σερβίρουμε και καλή απόλαυση!!

Η Συνταγή είναι της κας Marianthi Kalogiros

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένα αμυγδαλωτά 💞
Επόμενο άρθροΠιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο: Πλούσια γεύση και δροσερή πινελιά με γιαούρτ