Σπανακοπρασόπιτα

Η Σπανακοπρασόπιτα έχει μια πλούσια και γευστική γεύση, χάρη στο συνδυασμό των υλικών της. Το σπανάκι και τα πράσα προσδίδουν μια γλυκιά και ήπια γεύση, ενώ τα αυγά και η φέτα δίνουν μια πλούσια και πικάντικη γεύση. Ο άνηθος (αν σας αρέσει) προσθέτει μια φρέσκια και αρωματική νότα.

Η σπανακόπιτα μπορεί να ψηθεί σε διάφορους τρόπους. Η πιο παραδοσιακή μέθοδος είναι να ψηθεί σε ταψί, αλλά μπορεί επίσης να ψηθεί σε γάστρα ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Υλικα:

1 πακετο φύλλα ζαγορίσια (εχει 6 φύλλα),
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
1/2 φλ ελαιολαδο,
5 πράσα ψιλοκομμένα,
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
3 αυγά,
αλατοπιπερο,
5 κσ φρυγανια,
400 γμ. Τυρί φέτα σπασμένη στο χερι.

Βούρτσισμα:
1 αυγό,
λίγο ελαιολαδο
λίγο νερό.

Εκτελεση:

Επλυνα καλά το σπανακι, το εβαλα σε σουρωτηρι εριξα λίγο αλάτι, το πάτησα με τα χέρια και άφησα να βγάλει τα υγρά του.
Σοταρω πράσα, κρεμμυδάκια με το ελαιολαδο και κατεβάζω από την φωτιά.
Αφού κρυώσει προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
Λαδωνω ταψι 40 εκ. Απλώνω 2 φύλλα λαδωνω ενδιάμεσα και απλώνω το 1/3 τις γέμισης, συνεχίζω φύλλο λάδωμα, γέμιση, φυλλο λάδωμα, γεμιση.
Με τα 2 που εμειναν τα κανω βεντάλια και καλύπτω την πίτα.


Χαράζω, βουρτσιζω και ψηνω στους 180( αέρα μέχρι να πάρει χρώμα).

Η Συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου

Προηγούμενο άρθροΦρεσκοψημένα κουλουράκια λεμονιού 😋
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με πιπεριές και μελιτζάνες!