Υλικά

Φέτα 150 γρ. πολτοποιημένο με πιρούνι
115 γρ. Τεμαχισμένη μοτσαρέλα στο χοντρό
2 αυγά, χτυπημένα
120ml / 1/2 φλιτζάνι γάλα
15ml / 1 κουταλιά ελαιόλαδο
24 φύλλα ζύμης (24cmx25cm)
1 μάτσο από μαϊντανό, κομμένο σε λεπτές φέτες

Για το αυγό και το γάλα. μίγμα:
2 αυγά, χτυπημένα
120ml / 1/2 φλιτζάνι γάλα
30 ml / 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180c βαθμούς

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φέτα, τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό και δύο από τα χτυπημένα αυγά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα (για το μίγμα αυγών και γάλακτος).

Λιπάνετε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα φύλλα κατά μήκος της μακράς πλευράς και τακτοποιήστε τα ή κόψτε τα εάν είναι απαραίτητο, καθώς το μέγεθος των φύλλων διαφέρει καμιά φορά . Ανοίξτε το πακέτο με τα φύλλα μόνο όταν είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε και καλύψτε τα υπόλοιπα με μια υγρή πετσέτα ώστε να μην στεγνώσουν.

Τοποθετήστε δύο φύλλα στο λαδωμένο ταψί. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα γάλα-ελαιόλαδο-νερό (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) σε όλο το φύλλο. Επαναλάβετε αυτήν την επίστρωση μέχρι να φτάσετε στο 12ο φύλλο. Η ζύμη μπορεί να μοιάζει σαν να κολυμπά λίγο στο παραπάνω μίγμα, μην ανησυχείτε, έτσι πρέπει να είναι. Μόλις μαγειρευτεί, η ζύμη θα απορροφήσει όλη αυτή την υγρασία και θα έχετε μια υπέροχη, ζουμερή πίτα.

Απλώστε ομοιόμορφα το τυρί πάνω από το 12ο φύλλο. Συνεχίστε να βάζετε δύο φύλλα φλοού, ρίχνοντας πάνω από κάθε ένα μίγμα γάλακτος, μέχρι να φτάσετε στο 24ο φύλλο. Πασπαλίστε με το μίγμα γάλακτος στην κορυφή της πίτας.

Ψήστε την πίτα στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι από πάνω να γίνει χρυσήσει. Σερβίρετε ζεστή, κομμένη σε κομμάτια. Αυτό την πίτα μπορείτε να την ξαναζεστάνετε και να ειναι τέλεια.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτα κυκλαδίτικη με κολοκύθι, φέτα και άνηθο.
Επόμενο άρθροΜπιφτέκι κοτόπουλου με ρύζι και λαχανικά….για την διαιτά σας