Σπιτική κρέμα βανίλια

Η σπιτική κρέμα βανίλια είναι ένα κλασικό γλυκό που μας φέρνει στο νου παιδικές αναμνήσεις και ζεστές οικογενειακές στιγμές. Η απαλή υφή της, η βελούδινη γεύση της βανίλιας και η απλότητα της συνταγής την καθιστούν αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη και γρήγορη: Η κρεμούλα βανίλια ετοιμάζεται σε ελάχιστα λεπτά με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
  • Φυσικά υλικά: Μπορείτε να φτιάξετε την κρεμούλα με φρέσκο γάλα, αβγά και βανίλια, αποφεύγοντας τα τεχνητά αρώματα και χρώματα.
  • Πολυχρηστική:  Η κρεμούλα βανίλια μπορεί να σερβιριστεί σκέτη, με μπισκότα, φρούτα ή σοκολάτα. Μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε ως γέμιση για τάρτες, κέικ και άλλα γλυκά.

  • Νόστιμη και υγιεινή: Η κρεμούλα βανίλια είναι μια θρεπτική επιλογή, πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες.

Συνοψίζοντας:

Η σπιτική κρέμα βανίλια είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό που μπορεί να αποτελέσει μια υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια. Η απλότητα της συνταγής, η νοσταλγική γεύση και η ευελιξία της την καθιστούν αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα
4κ.σ. ζάχαρη
4κ.σ. γεμάτες κορν φλαουρ (80γρ.)
1 βανίλια κάψουλα ή 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Κρατάτε 1 φλ.τσ. γάλα σε ενα μπολ, ρίχνετε το κορν φλαουρ και το ανακατεύετε. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα,με τη ζάχαρη και τη βανίλια να
ζεσταθεί. Ρίχνετε το γάλα με το κορν φλαουρ στο κατσαρολάκι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει και να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πήξει, αποσύρετε απο τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολακια.Αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλα.

H συνταγή είναι της Μαρίνα- Αλέξης

Προηγούμενο άρθροΒραστό μοσχαράκι με πατατούλες, καρότα και κουρκουμά
Επόμενο άρθροΚέικ μανταρίνι με τη φλούδα: Εκμεταλλευτείτε όλο το άρωμα του φρούτου!