Τα λαλάγγια είναι τα ντόνατς της Πελοποννήσου! Μπορείτε να πάρετε ένα κουτί από αυτά τα εθιστικά και αυθεντικά τηγανητά σνακ ζύμης σε πιθανώς κάθε αρτοποιείο σε όλη τη Μεσσηνία.. Αν και τα απολαμβάνετε σαν γευστικό ή γλυκό σνακ σύντομα θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο δημοφιλείς!

Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 αλάτι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση
Προσθέστε τη μαγιά σε ζεστό νερό και αφήστε την για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και ζυμώστε μέχρι να γίνει σαν να είναι ελαφρά χτυπημένο. Προσθέστε το νερό με την μαγιά και ζυμώστε για να αναμειχθούν καλά.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και χαλαρή αλλά όχι να κολάει. Αφήστε τη ζύμη στο μπολ, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε την για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, μην πιάσετε τη ζύμη σας. Απλά ξύστε τις πλευρές του μπολ και βγάλτε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη πετσέτα. Πλάστε τη ζύμη πάνω στην πετσέτα μέχρι να πάρει ένα σχήμα μακρόστενο μήκους περίπου 25-30 εκ.

Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια περίπου 2,5 – 3 εκ. Πλάστε κάθε κομμάτι σε ένα λεπτό φίδι ζύμης περίπου 45-60 εκ μακρύ. Διπλώστε η κουλουριάστε την ζύμη όπως θέλετε και την ρίχνετε σε καυτό λάδι. Γυρίστε την  όταν χρυσαφίσει (περίπου ένα λεπτό ή δύο) και αφαιρέστε τη ζέστη από το λάδι όταν έχει ένα ωραίο χρώμα και από τις οι δύο πλευρές.
Κάνει 10-12 λαλάγια. Σερβίρετε με άχνη ζάχαρι ή μέλι, μπορούν διατηρηθούν για 2 εβδομάδες.

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδης ψητή πατάτα ταψιού
Επόμενο άρθροΜπακλαβά σαραγλί από την Πόλη