Αυτή η σπιτική λεμονάδα είναι ό,τι πρέπει για μια ζεστή μέρα. Η δροσερή, ξινή γεύση της σε συνδυασμό με τα αρώματα του λεμονιού και της ζάχαρης είναι απλά μαγικά!

Τι μου άρεσε:

  • Η φρεσκάδα: Η λεμονάδα ήταν φτιαγμένη με φρέσκο χυμό λεμονιού, κάτι που έκανε τη γεύση της ασυναγώνιστη.
  • Η ισορροπία: Η λεμονάδα δεν ήταν ούτε πολύ γλυκιά ούτε πολύ ξινή. Η ισορροπία των γεύσεων ήταν τέλεια.
  • Το άρωμα: Το άρωμα του λεμονιού ήταν έντονο και δροσιστικό.
  • Η εμφάνιση: Η λεμονάδα ήταν σερβιρισμένη σε μια όμορφη κανάτα με φέτες λεμονιού και φύλλα μέντας.

Υλικά:

500 ml σουρωμένο φρέσκο χυμό λεμονιού.

Για το σιρόπι:
500 gr ζάχαρη κρυσταλλική
200 gr νερό

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Τα βράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, και μόλις κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.

Καλή απόλαυση.

Η Συνταγή είναι της κας Ζιώρη Μαρία