Tο Σπιτικό μοχίτο είναι ένα ποτό με πλούσια γεύση, που δεν είναι ποτέ πολύ γλυκό και έχει αυτό το υπέροχο, δροσιστικό άρωμα της μέντας. Είναι τόσο εύκολο που θα το φτιάξεις σε χρόνο μηδέν, και είναι ιδανικό για να το απολαύσεις μόνη σου ή με την παρέα σου.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
- 1 μεγάλο Λεμόνι ή 2 Λάιμ
- 5-8 κλωναράκια Φρέσκια μέντα
- Πάγος
- 1.5 – 2 λίτρα Sprite, ανθρακούχο νερό ή Schweppes (ό,τι προτιμάτε)
Εκτέλεση
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο αναψυκτικό.
1. Παίρνω ένα μεγάλο λεμόνι (ή 2 λάιμ) και το κόβω στη μέση. από το ένα μισό αφαιρώ προσεκτικά τη φλούδα και τους σπόρους, ενώ το άλλο μισό το κόβω σε λεπτές φέτες.
2. Αφαιρώ τα φύλλα από τα κλωνάρια μέντας, κρατώντας κάποια για το τέλος.
3. Σε ένα μπολ για μπλέντερ, βάζω τα περισσότερα φύλλα μέντας, το καθαρισμένο λεμόνι (ή λάιμ) και λίγο από το αναψυκτικό της επιλογής μου (π.χ. Sprite).
4. Χτυπάω όλα τα υλικά με το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί ένα πράσινο, παχύρρευστο μείγμα.
5. Σουρώνω αυτή τη μάζα μέσα από ένα ψιλό κόσκινο σε μια μεγάλη κανάτα, για να πάρω ένα συμπυκνωμένο εκχύλισμα μέντας και λεμονιού.
6. Προσθέτω στο συμπύκνωμα τα υπόλοιπα φύλλα μέντας, τον πάγο και τις λεπτές φέτες λεμονιού ή λάιμ.
7. Γεμίζω την κανάτα με το υπόλοιπο Sprite ή ανθρακούχο νερό, σε ποσότητα περίπου 1,5 με 1,7 λίτρα, και ανακατεύω καλά.
8. Το ποτό είναι έτοιμο να το σερβίρω.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Κανένας.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 10 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Σπιτικό Μοχίτο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το σπιτικό μοχίτο σας ακόμα πιο δροσιστικό:
- Γεύση: Η ποσότητα της μέντας εξαρτάται από το πόσο έντονη γεύση θέλετε. Ξεκινήστε με 5-6 κλωναράκια και προσθέστε περισσότερα αν το θέλετε πιο έντονο.
- Εναλλακτικές: Αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να πατήσετε τα φύλλα μέντας με ένα γουδί για να βγάλουν τα αρώματά τους, πριν τα προσθέσετε στο ποτό.
- Αλκοόλ: Αν θέλετε να το κάνετε με αλκοόλ, απλά προσθέστε ρούμι στη θέση μέρους του αναψυκτικού.
H συνταγή είναι Oksana Perepelkina











