Το Τας κεμπάπ με ρύζι είναι ένα πιάτο που αναδεικνύει τις γεύσεις της ανατολίτικης κουζίνας, με το κρέας να γίνεται τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Η πλούσια σάλτσα του, αρωματισμένη με κύμινο και μπαχάρι, του δίνει ένα μοναδικό χαρακτήρα. Εγώ το φτιάχνω όταν θέλω να εντυπωσιάσω με ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα κλασικό και απίστευτα νόστιμο.

Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχάρι (χτένι)
100 γρ.ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 φλυτζάνι του κρασιού κρασί άσπρο
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο τριμμένα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας να σωταριστεί και αυτό για 6 με 8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για μιάμιση με δύο ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Συνοδεύουμε το τας κεμπάπ μας με ρύζι basmati ή πατάτες τηγανιτές.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Τας κεμπάπ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Κρέας: Το μοσχάρι χτένι είναι ιδανικό για αυτό το φαγητό, καθώς είναι ένα κομμάτι που μαλακώνει με το σιγανό βράσιμο και γίνεται πολύ τρυφερό.
  • Σοτάρισμα: Το καλό σοτάρισμα του κρέατος είναι σημαντικό για να “κλειδώσει” τους χυμούς του και να γίνει πιο νόστιμο.
  • Σάλτσα: Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει ακόμα πιο πλούσια, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό βοδινού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Συνοδευτικό: Το ρύζι basmati ταιριάζει τέλεια με την πλούσια σάλτσα του τας κεμπάπ, αλλά και οι τηγανιτές πατάτες είναι μία υπέροχη επιλογή.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη