Τέλειες Πατάτες Φούρνου 💞💞💞

Τις Πατάτες φούρνου τις λατρεύω αλλά όταν είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά τότε τις αγαπώ ακόμα περισσότερο 😁.

Μπορείτε να τις φτιάξετε με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Προσθέστε κρεμμύδι, πιπεριές ή ντομάτα για μια πιο πλούσια γεύση. Ή, για μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε τσίλι ή πάπρικα καπνιστή.

Πατάτες φούρνου : Ένα κλασικό πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!

Υλικά για 4 άτομα:

700 γραμμάρια κίτρινες πατάτες
Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο για γεύση.
Ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι για γεύση.
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
Γλυκιά πάπρικα για γεύση.

Μέθοδος:

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κύβους (προσοχή μην γίνουν πολύ μεγάλες).
Βράζουμε τις πατάτες για 2 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή του βρασμού. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό καθώς βοηθά
στο να γίνουν τραγανές οι πατάτες κατά το μαγείρεμα στο φούρνο.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αδειάζουμε στο ταψί στρωμένο
με χαρτί ψησίματος.
Τακτοποιήστε τα έτσι ώστε να μην συνωστίζονται μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° αερα για 30 λεπτά, ελέγχοντας να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Μόλις ψηθούν, τα δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται.

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

 

Πατάτες Φούρνου μπαχαράτες

Πατάτες φούρνου

Αυτός είναι ο αγαπημένος μου τρόπος και της οικογένειας για να φτιάχνω τις Πατάτες φούρνου

Υλικά:

2 κιλά πατάτες
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι καλαμποκιού (πολέντα)
1 κουταλιά της σούπας γλυκό πιπέρι αν θέλετε πικάντικο
λίγο αλάτι
κουρκουμάς
κάρυ
ρίγανη ή ότι άλλο σας αρέσει ως μπαχαρικά
2 κουταλιές της σούπας λάδι όσο χρειάζεται

Προετοιμασία:

Προσαρμόστε την ποσότητα της πατάτας στις ανάγκες σας. Πλύνετε τες, ξεφλουδίστε και σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί.
Κόψτε τες καραβάκια που λένε τα παιδιά μου, Κόψτε το σε τέταρτα κατά μήκος και μην το σκουπίσετε ξανά.

Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, την πολέντα, την πάπρικα και όλα τα άλλα μπαχαρικά.
Προσθέστε στις πατάτες και ανακατέψτε καλά, αλλά κρατήστε το μπολ με τα δύο χέρια και χρησιμοποιήστε σιγά σιγά το μπολ για να ανακατέψετε
τις πατάτες με τα μπαχαρικά ώστε να «κολλήσουν» ομοιόμορφα στα πλαϊνά των πατατών.

Πατάτες φούρνου

Βάλτε χαρτί ψησίματος στο ταψί και βάλτε λιγο λάδι
Απλώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο όταν είναι ζεστός ο φούρνος. Μόνο όταν «στεγνώσουν» οι πατάτες από πάνω (περίπου μισή ώρα) τις βγάζω από το φούρνο και τις ανακατεύω να λαδωθούν όλες και τις ξαναβάζω σε σχάρα μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πηγη: coolinarika by Podravka

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό αναψυκτικό μοχίτο.🍸…αν θέλετε ένα καλοκαιρινό ποτό
Επόμενο άρθροΠαϊδάκια με ρύζι στο φούρνο (αν σας εχουν μείνει)