Εάν είσαι φαν των πράσων σαν εμένα, αυτό το πιάτο είναι τέλειο για όλους εσάς που
αγαπάτε τα πράσα ❤️ Σερβίρεται με λίγο χυμό λεμονιού, φρέσκα πράσα, φέτα και ψωμί.

Πράσοριζο

4 πράσα
2 φλιτζάνια ρύζι
4 φλιτζάνια νερό (ρυθμίζεται όπως μαγειρεύει)
2 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ
1 κύβος λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το πράσο σε κομμάτια 2-3 εκ.
Προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα πράσα, μαγειρεύετε μέχρι να
γίνει καφέ σε λίγα σημεία
Προσθέστε ντοματοπελτέ και ανακατέψτε για λίγα λεπτά
Προσθέστε ρύζι και ανακατέψτε λίγα λεπτά παραπάνω πριν προσθέσετε νερό και τον κύβο
Προσθέστε λίγο πιπέρι και περιμένετε μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο το πιάτο πριν
προσθέσετε αλάτι. Δοκίμασε πριν βάλεις αλάτι.
Μαγειρεύετε μέχρι να γίνει το ρύζι και αν δείτε ότι είναι λίγο παχύ, προσθέστε
περισσότερο νερό.
Σερβίρετε με φέτα και ψωμί. Χυμός λεμονιού / φρέσκο κομμένο πράσο είναι προαιρετικό

Η Συνταγή είναι της Christina Lervik

Προηγούμενο άρθροH Ζαμπονοτυρόπιτα της Κατερίνας
Επόμενο άρθροΑφράτο επιδόρπιο βανίλια-σοκολάτα σε 5 λεπτά