Τεμπέλικες τηγανίτες πατάτας: Η απόλυτη συνταγή για τεμπέληδες και λάτρεις της πατάτας!

Ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να ικανοποιήσετε την λαχτάρα σας για πατάτες; Τότε οι Τεμπέλικες τηγανίτες πατάτας είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! Χρειάζονται ελάχιστα υλικά και χρόνο προετοιμασίας, καθιστώντας τες ιδανικές για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ.

Για να φτιάξετε Τεμπέλικες τηγανίτες πατάτας, θα χρειαστείτε μόνο πατάτες, αλεύρι, αυγά, αλάτι και πιπέρι.

Υλικά

Πατάτες 500 γρ
Αυγό κοτόπουλου 1 τεμ
Κρεμμύδι 1 τεμ
Αλεύρι 2 κ.σ
Φυτικό λάδι 50 ml
Αλας
Μαύρο πιπέρι τριμμένο

Βήματα

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και τις πατατες ξεπλύνετε, κόψτε σε μικρά κομμάτια αυθαίρετου σχήματος.
Ρίξτε τα στομπλέντερ, χτυπηστε σε υψηλές ταχύτητες.
Μεταφέρετε τη μάζα της πατάτας και του κρεμμυδιού σε ένα βαθύ πιάτο για 5 λεπτά, ώστε οι πατάτες να βγάλουν χυμό.
Όλος ο χυμός για να στραγγιστεί, είναι πιο βολικό να το κάνετε μεταφέροντας το μείγμα σε ένα τρυπητο.

Στη συνέχεια χτυπήστε το αυγό στη μάζα της πατάτας, προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα αλευριού, αλάτι και πιπέρι για γεύση, ανακατέψτε καλά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι ρίχνουμε το φυτικό λάδι. Βάλτε μια μικρή μερίδα από τη μάζα στο καυτό λάδι με μια κουταλιά της σούπας, σχηματίζοντας στρογγυλά κομμάτια.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά κάτω από το καπάκι.
Μεταφέρετε τις έτοιμες τηγανίτες πατάτας σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε με γιαουρτι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://receptisalatov.com/