Δείτε Επίσης: Η Ελληνική πίτσα Λαδενια! 🍕 | Καλύτερη Πίτσα είναι η Σπιτική

Ρολάκια Πίτσας

Συστατικά:

– περίπου 1 κιλό. αλεύρι
– 200 ml. γάλα
– 200 ml. νερό
– 100 ml. λάδι
– 25 γρ. φρέσκια μαγιά
– 2 αυγά (το ένα για επικάλυψη)
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 200 γρ. κέτσαπ
– 200 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
– ρίγανη

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τη μαγιά με γάλα, προσθέστε ζάχαρη, νερό, λάδι και ένα αυγό, ζυμώστε τη ζύμη, προσθέτοντας αλεύρι και αλάτι. Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη πάχους 3-4 mm.
Καλύψτε με κέτσαπ

και στη συνέχεια τρίψτε το τυρί από πάνω και πασπαλίστε με ρίγανη. Πατήστε το τυρί με ένα κουτάλι για να κολλήσετε έτσι ώστε να μπορείτε να τυλίξτε το ρολό πιο εύκολα και πασπαλίστε με ρίγανη.
Τυλίξτε την ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό.


Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια (4-5 εκ) και τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο ή στρώστε με χαρτί ψησίματος το ταψί.

Χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά της σούπας λάδι και επικαλύπτουμε τα πιτσάκια. Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Παίρνετε περίπου 30 μεγάλα πιτσάκια, και αν τα κάνετε για γενέθλια ή παρόμοιες περιστάσεις, φτιάξτε μικρότερα κομμάτια. Σε αυτήν την περίπτωση, θα λάβετε περίπου 60 μίνι πιτσάκια.

Ρολάκια πίτσας

Δείτε Επίσης: Η Ελληνική πίτσα Λαδενια! 🍕 | Καλύτερη Πίτσα είναι η Σπιτική

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΖαμπονοτυροπιτάκια της Μαμάς…το τέλειο σνακ
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με Πατάτες στο φούρνο…λίγο διαφορετικά