Το Πιλάφι με κοτόπουλο στο φούρνο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την ευκολία με την απίστευτη γεύση. Το πιλάφι, μαγειρεμένο μέσα στον ζωμό του κοτόπουλου, αποκτά μια βελούδινη υφή και πλούσια γεύση. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση, καθώς το πιλάφι αγγίζει απαλά τον ουρανίσκο, ενώ τα κομμάτια κοτόπουλου προσφέρουν μια παιχνιδιάρικη αντίθεση υφής. Αυτή η συνταγή είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών.

✅Προϊόντα:

2 κρεμμύδια
2 καρότα
αλάτι, πιπέρι για γεύση
360 γραμμάρια ρύζι στον ατμό
8 μπουτάκια κοτόπουλου
600 χιλιοστόλιτρα νερού
4 σκελίδες σκόρδο

✅Πώς να μαγειρέψετε τεμπέλικο πιλάφι:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και μετά το μεταφέρουμε σε ένα ζεστό τηγάνι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει διάφανο χρώμα. Προσθέστε τριμμένα καρότα σε αυτό, αλάτι για γεύση και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεπλύνετε τα μπούτια κοτόπουλου, στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Αλάτι και πιπέρι για γεύση και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.
Το ρύζι πλένεται κάτω από τρεχούμενο νερό.
Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε στον πάτο τα τηγανητά λαχανικά και ισιώνουμε καλά. Βάζουμε από πάνω το ρύζι και το απλώνουμε.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πιέζουμε μέσα στο ρύζι. Βάλτε τα μπούτια κοτόπουλου από πάνω και γεμίστε προσεκτικά τα πάντα με νερό.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς.
Και ψήνουμε για 1 ώρα. Και μετά βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη σερβίρουμε στο τραπέζι.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Πιλάφι με κοτόπουλο στο φούρνο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Το ρύζι: Η χρήση ρυζιού στον ατμό είναι πολύ σημαντική γιατί δεν λασπώνει και παραμένει σπυρωτό.
  • Εμπλουτισμός: Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά, όπως αρακά ή ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, για ακόμα πιο πλούσια γεύση και χρώμα.
  • Μπαχαρικά: Αντί για αλάτι και πιπέρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας πάπρικα, λίγο κάρυ ή ακόμα και λίγο κύμινο για πιο ανατολίτικο άρωμα.
  • Τσιγάρισμα: Το καλό τσιγάρισμα των λαχανικών και του κρέατος είναι το μυστικό για να αποκτήσει το φαγητό σας βάθος γεύσης.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: dom_resept