Συστατικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
χυμό από 2 λεμόνια
2 αυγα
2 κλαδιά φρέσκα δεντρολίβανο ψιλοκομμένα, καθώς και επιπλόν για γαρνιτούρα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι φυτικό έλαιο

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς .
Συνδυάστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια διαιρέστε σε δύο ρηχά μπολ.
Σε τρίτο ρηχό μπολ, κτυπήστε τα δύο αυγά και στη συνέχεια συνδυάστε το χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού και δεντρολίβανο και μετά τα ανακατεύετε μέσα στα αυγά
Πανάρετε το κοτόπουλο με την συνήθης διαδικασία :

Βουτάτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ που περιέχει το αλεύρι,
στη συνέχεια το βυθίστε στο μείγμα αυγού, λεμονιού και δενδρολίβανου,
και στη συνέχεια το βυθίζετε στο άλλο μπολ με το αλεύρι.
και το τοποθετείτε το σε καθαρό δίσκο.
Εν τω μεταξύ, βάλτε λάδι σε βαθύ τηγάνι που μπαινει και στο φούρνο και θερμαίνετε σε μεσαία-υψηλή σκάλα.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, μερικά κομμάτια τη φορά, εάν είναι απαραίτητο.
Τσιγαρίστε κάθε κομμάτι ομοιόμορφα, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Βγάλτε το σένα μπολ με χαρτοπετσετα να στραγγίσει.
Πετάξτε το λάδι από το τηγάνι και επιστρέψτε το κοτόπουλο εκεί. Προσθέστε το κρασί και τοποθετήστε το στο φούρνο.
Αφήστε το κοτόπουλο να ψηθεί στο φούρνο, σκεπασμένο, περίπου 45-60 λεπτά, έως ότου οι χυμοί του τρέξουν .
Γαρνίρετε με επιπλέον δενδρολίβανο, αν θέλετε.
Σημειώσεις
Ελέγξτε το κοτόπουλο μετά από 20-30 λεπτά στο φούρνο. Προσθέστε περισσότερο κρασί αν χρειαστεί.
Στο τέλος, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και κρατήστε το ζωμό για να φτιάξετε μία υπέροχη σάλτσα.
Για να κάνετε σάλτσα:
Τοποθετήστε το τηγάνι πάνω στην φωτιά και προσθέστε περισσότερο κρασί ή νερό, εάν είναι απαραίτητο.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χτυπήστε ελαφρά με λίγο αλεύρι για να την πήξετε.
Για πρόσθετη γεύση, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.

ΠΗΓΗ: www.plattertalk.com

Προηγούμενο άρθροΌταν λέμε Μαμαδίστικο Μουσακά…είναι αυτός
Επόμενο άρθροΣπέσιαλ σιροπιαστό Ρεβανί καρύδας!!!!