Τηγανίτες με γιαούρτι

Νόστιμες και αφράτες Τηγανίτες με γιαούρτι είναι μια εύκολη και γρήγορη επιλογή για πρωινό ή βραδινό. Φτιαγμένο με απλά υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας. Το γιαούρτι δίνει στις τηγανίτες υπέροχη υφή και γεύση και μπορείτε να τις σερβίρετε με διάφορες επικαλύψεις όπως μέλι, μαρμελάδα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε τις Τηγανίτες με γιαούρτι και σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο σας πρωινό! Tip: Προσθέστε μια σταγόνα βανίλια ή ξύσμα λεμονιού στο μείγμα για έξτρα γεύση.

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • Λίγο αλάτι
  • 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας σόδα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο χρειαστεί (περίπου 2 φλιτζάνια)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Σβήνουμε τη σόδα με λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός και να γίνει πηχτός.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
  6. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  7. Ρίχνουμε κουταλιές σούπας από το μείγμα στο τηγάνι, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
  8. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και ψήνουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με μέλι, σιρόπι, μαρμελάδα, φρούτα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

Συμβουλές:

  • Για πιο αφράτες τηγανίτες, μπορείτε να χωρίσετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώστε τα απαλά στο μείγμα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για extra άρωμα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε αλμυρές τηγανίτες προσθέτοντας τυρί τριμμένο ή ψιλοκομμένα μυρωδικά στο μείγμα.
  • Είναι σημαντικό να αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο πριν το τηγανίσετε, για να δράσει η σόδα και να φουσκώσουν οι τηγανίτες.
  • Μην γεμίζετε πολύ το τηγάνι με το μείγμα, γιατί οι τηγανίτες δεν θα ψηθούν σωστά.
  • Καλό είναι να σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να ψηθούν οι τηγανίτες ομοιόμορφα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια προζυμενια
Επόμενο άρθροΤεμπελόπιτα γρήγορη και νόστιμη