Οι Τηγανίτες με σταφίδες είναι ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Με τη χαρακτηριστική τους αφράτη υφή, τις ζουμερές σταφίδες και το μαγευτικό άρωμα της κανέλας, αποτελούν την ιδανική επιλογή για ένα ξεχωριστό πρωινό ή ένα γλυκό κολατσιό.

Υλικά

2 Κούπες του καφέ αλεύρι
1 Κούπα γάλα
1 Κούπα σταφίδες Εγώ έβαλα μαύρες
3 Αυγά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 Πρέζες αλάτι
3 Κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 Κουτάλια της σούπας ζάχαρη
Με την ίδια κούπα μετράμε τα υλικά

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι τις σταφίδες

και κατόπιν το γάλα και τα αυγά προσθέτουμε το τριμμένο λεμόνι το μπέικιν πάουντερ . Τα ανακατεύουμε να γίνει μία μάζα . Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ανάλογο λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα κουταλιές της σούπας από τη ζύμη . Τις αφήνουμε να κοκκινίζουν και από τα δύο μέρη πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουν ψηθεί εσωτερικά τι στραγγίζουμε και της σερβίρουμε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα ή και μέλι !!

τηγανίτες με σταφίδες

Η Συνταγή είναι της κας Marianthi Kalogiros

Tips για τις Τέλειες Τηγανίτες με Σταφίδες

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Τηγανίτες με σταφίδες σας ακόμα πιο νόστιμες και αφράτες. Για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί και μέσα, μπορείτε να χαμηλώσετε τη φωτιά όταν τις τηγανίζετε, ώστε να ψηθούν σιγά σιγά. Αν θέλετε να ενισχύσετε το άρωμα κανέλας, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα μέσα στη ζύμη. Για έξτρα νοστιμιά, πριν τις σερβίρετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα. Αν δεν σας αρέσουν οι σταφίδες, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με μικρά κομματάκια μήλου ή μπανάνας.