✅Υλικά
✅κρέπες:
4 αυγά
1 λίτρο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουερ
25 γρ. βούτυρο
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
✅ Γέμιση:
700 γρ Τυρί ανθότυρο
350 γρ. μπανάνες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
πρέζα βανίλιας
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού σιμιγδάλι
100 γρ. λιωμένο βούτυρο για να λαδωθούν οι τηγανίτες
✅Εκτέλεση:
✅κρέπες:
Ανακατεύω τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη με ένα μίξερ. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλαουερ σε δόσεις.
Ανακατεύω με το μίξερ.
Ρίχνω το γάλα σε δόσεις και ανακατεύω.
Τέλος προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω. Αφήνω τη ζύμη για 15-20 λεπτά.
Αλείφω λίγο λάδι ένα ριχο τηγανι ζεσταινω, και με μια κουταλα την υγρη ζύμη και τηγανίζω την κρεπα ελαφρα και την γυρνάω και απο τις
2 μεριες.
✅Γέμιση:
Αλέθω το τυρί με ένα μίξερ. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και
το σιμιγδάλι και ανακατεύω. Κόβω τις μπανάνες σε μικρούς κύβους και τις ανακατεύω με το τυρί.
Κόβω τις τηγανίτες σταυρωτά, φτιάχνοντας 4 τομείς. Βάζω τη γέμιση με το τυρί και τυλίγω τις τηγανίτες σε ρολό.
Τοποθετώ τις τηγανίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις αλείφω με λιωμένο βούτυρο. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή όρεξη! ❤️
Συνταγή είναι της κας Gulya Gladkih