Ομέλετα με τυρί

Υλικά

Για 3 αυγά
50 γραμμάρια τυρί κίτρινο ή φέτα,
50 γραμμάρια λευκό ψωμί,
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Εκτέλεση

Μουλιάστε τη ψίχα του λευκού ψωμιού στο γάλα, ζυμώστε, προσθέστε ωμά αυγά, χτυπήστε τα όλα
καλά με ένα κουτάλι, ρίξτε μέσα τριμμένο τυρί, αλάτι, ανακατέψτε ρίχνουμε σε καυτό τηγάνι με λάδι και τηγανίζουμε.
ή με βούτυρο και τηγανίζουμε σαν φυσική ομελέτα.
Η ομελέτα μπορεί να χυθεί σε καυτό τηγάνι με βούτυρο και να ψηθεί στο φούρνο.
Η ομελέτα θα είναι πολύ φουσκωτή αν τα μισά ασπράδια διαχωριστούν, χτυπηθούν σε αφρό και αναμειχθούν με τo έτοιμο μείγμα πριν το ψήσιμο.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ομελέτα με κολοκύθια στον φούρνο

Ομελέτα με κολοκύθια

Όταν θέλουμε να πούμε κάτι δεν αξίζει, χρησιμοποιούμε συχνά την έκφραση “κολοκύθια”. Αν δοκιμάσετε Ομελέτα με κολοκύθια στον φούρνο δεν θα την ξανα πείτε.

Υλικά

3 κολοκυθάκια
3 αυγά
2 ντομάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
μαύρο πιπέρι
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ αποξηραμένο μαϊντανό
100 γρ. τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.Κόβουμε τη μια ντομάτα σε κυβάκια και την ρίχνουμε στο κολοκύθι.Προσθέτουμε τ αυγά και ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κατά βούληση,το σκόρδο και τον αποξηραμένο μαιντανό.Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο μικρό πυρέξ και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.Το στρώνουμε μ ένα κουτάλι να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Βγάζουμε απ τον φούρνο και τοποθετούμε στην επιφάνεια την δεύτερη ντομάτα σε ροδέλες.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.Βγάζουμε απ τον φούρνο και σερβίρουμε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε εδώ το βιντεο της συνταγής 

Προηγούμενο άρθροΛικέρ Εορταστικό Κυδώνι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο “πεταλούδα” στο φούρνο