Αυτές οι τυροκροκέτες πατάτας είναι απλά ακαταμάχητες! Η τραγανή κρούστα τους κρύβει μια ζεστή και κρεμώδη γέμιση από τυρί και πουρέ πατάτας, που λιώνει στο στόμα.
Συστατικά
350 γρ. λιωμένες πατάτες
1 αυγό
150 γρ. Τριμμένο τυρί
50 γρ. (5 κουταλιές της σούπας) αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι
Φρυγανιά για επίστρωση
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Πώς να φτιάξετε τις Τυροκροκέτες
Πλένετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Καλύψτε την κατσαρόλα και βράστε.
Σιγοβράζουμε μέχρις ότου οι πατάτες μπορούν εύκολα να τρυπηθούν με ένα πιρούνι.
Αποστραγγίστε τις πατάτες και αφήστε τους να κρυώσουν.
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ. Λιωνετε τις πατάτες.
Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για να το ενσωματώσετε. Πρέπει να αποκτήσετε μια ζύμη εύκολη
στη διαμόρφωση. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού ζύμης και πλάθετε σε μια μπάλα. Ρίξτε την τυρικροκέτα μέσα στην φρυγανιά
και γυρίστε την μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα και αφήστε στην άκρη.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
Θερμαίνετε το φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας, σε παρτίδες, σε καυτό λάδι,
μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές. Στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες.
Σερβίρετε αυτές τις νόστιμες τυροκροκέτες πατάτας ως ορεκτικό ή σαν σνακ. Πηγαίνουν τέλεια με μια κρύα μπύρα
ΠΗΓΗ: isabellskitchen.com