Τυρόπιτα χωρίς φύλλο!!!
Φανταστική συνταγή! Η τυρόπιτα έγινε αφράτη και νόστιμη, ενώ η προσθήκη γιαουρτιού έδωσε μια ωραία υφή και γεύση. Μου άρεσε πολύ που η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, χωρίς φύλλο, και ιδανική για όσους θέλουν μια πιο υγιεινή επιλογή.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως πιπεριές, μανιτάρια, ή κρεμμύδι.
- Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε την τυρόπιτα με σουσάμι ή τριμμένο τυρί πριν την ψήσετε.
- Μπορείτε να ψήσετε την τυρόπιτα σε μικρά φορμάκια για μίνι τυροπιτάκια.
Συνολικά:
Μια εξαιρετική συνταγή για τυρόπιτα που θα γίνει αγαπημένη σας!
Βαθμολογία:
5/5
Σας εύχομαι καλή όρεξη!
Υλικά:
1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200γρ.)
1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα
5 αυγά
300 γρ.τριμμένη φέτα ή ανάμικτη φέτα με ανθότυρο
1 ποτήρι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη(120 γρ.)
1 βιτάμ (250 γρ.)
Πιπέρι,αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά).
Εκτέλεση:
Λιώνετε το βιτάμ(κρατάμε λίγο από το βιτάμ για να αλείψετε το ταψί)και χτυπάμε τα αυγά.Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Διαλύετε το γιαούρτι στο γάλα.Αλείφετε το ταψί με λίγο βιτάμ και το αφήνετε να παγώσει(τώρα το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί και λίγο ψυγείο).
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά (εκτός από τα τυριά)ώστε να προκύψει ένα δεμένο κουρκούτι.
Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε.
Απλώνετε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνετε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Τα υλικά είναι για ταψί No32.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή Είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη