Τυροπιτάκια κουρού

Yλικά

1 φαρίνα κόκκινη 4 κούπες
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμμάρια
λίγο παραπάνω από το μισό κεσεδάκι λάδι σπορέλαιο
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
200 gr τυρι σκληρό τριμμένο (οποιο θέλετε) εγω έβαλα ρεγκατο
300 γρ φέτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το γιαούρτι το αυγό το 1 το αλάτι το σκληρό τυρί μετράμε το λάδι χρησιμοποιώντας
το κεσεδάκι του γιαουρτιού και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα
Οαίρνουμε ένα κουτάλι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και ζυμώνουμε ελαφρώς τη ζύμη δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα

Κόβουμε ένα μπαλάκι από τη ζύμη και το ανοίγουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας στην παλάμη βάζουμε τη γέμιση που είναι τριμμένη φέτα με λίγο
πιπεράκι και το ασπραδι του δευτερο αυγού και κλείνουμε σε φεγγαράκι τη ζύμη

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα αφού έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με τον κρόκο του δεύτερου αυγού
Προσθέτουμε και λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου για 15 με 20 λεπτά

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Fani Douvi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λουκανοπιτάκια σε ζύμη κουρού

Λουκανοπιτακια σε ζύμη κουρού

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι του νερού γάλα
2 πακέτα λουκανικάκια κοκτέιλ περίπου 44 κομμάτια
150 γρ.τσένταρ
μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το ηλιέλαιο,το γάλα, το αλάτι, και το τσένταρ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά να ενωθούν και να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο από τη ζύμη παίρνουμε και ένα λουκανικάκι και το κλείνουμε μέσα στη ζύμη καλά.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν!!!

Καλή επιτυχία!!!!