Τυρόψωμο 

Υλικά :

Για τη ζύμη:
2 κουπες γάλα
1 κουτ μαγιά (42 g)
1 κουτ αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
περίπου 1 κιλό αλεύρι

Για το γλάσο:
125 γρ βούτυρο
1 αυγό
40 γραμμάρια λάδι
1 κουτ αλάτι
4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Η μαγιά διαλύεται σε 1/2 κουταλάκι του γλυκού χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1 πρέζα αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσει
(περίπου 15 λεπτά) Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη για αρκετή ώρα.
Σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε μπαλάκια, αν θέλουμε τα γεμίζουμε με τριμμένο τυρί, αλείφουμε με λάδι και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20-30 λεπτά.

Ανακατευουμε το βούτυρο (λιωμένο), το λάδι, τριμμένη φρυγανιά, το αυγό και το αλάτι μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Αλειφουμε τα μπλάκια με το μείγμα καλά

Ψήνουμε στους 200° για 30 λεπτά περίπου.
Όταν τα βγάλω τα ψεκάζω με νερό και τα τυλίγω με μια πετσέτα.

Καλό βράδυ! 🥂

Προηγούμενο άρθρο“Μπακλαβάς” με καρύδια, μήλα και σταφίδες.
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό σοκολάτας και μέλι