Τυρόπιτες κουρού
Οι πιο νόστιμες που έχω φτιάξει πραγματικά και το πιο εύκολο ζυμαράκι που πλάθεις το τυροπιτάκι στην χούφτα ούτε πλάστη ούτε κουπατ ούτε να λερώνεις να πιάνεις χώρο στην κουζίνα 😉 Εμένα τις λάτρεψαν γιατί είναι τόσο αφράτες και τραγανές μαζί 😊
Τι μου άρεσε:
- Η ζύμη είναι εύκολη στην παρασκευή και δεν χρειάζεται χρόνο ξεκούρασης.
- Η τυρόπιτα είναι χορταστική και ιδανική για πρωινό, δεκατιανό ή σνακ.
- Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη γέμιση, όπως μπέικον, πιπεριές ή μυρωδικά.
- Η τυρόπιτα διατηρείται τραγανή για αρκετές ώρες.
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε στραγγιστό γιαούρτι για να έχετε μια πιο τραγανή ζύμη.
- Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το προσθέσετε στη ζύμη.
- Μπορείτε να ψήσετε τις τυρόπιτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή σε θήκες για muffins.
- Αν θέλετε, μπορείτε να αλείψετε τις τυρόπιτες με αυγό πριν τις ψήσετε για να δώσετε ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει.
Υλικά
Ζύμη
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 αυγό
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού κεφαλοτύρι η γραβιέρα ή και παρμεζάνα
Γέμιση
150 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί τέτοιου τύπου
1 αυγό
Λίγο πιπέρι και αλάτι αν θέλουμε
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα ωραίο αφράτο ζυμαράκι.
Παίρνουμεένα μπαλάκι 50 γραμμάρια και το ανοίγουμε στην χούφτα και βάζουμε λίγη γέμιση και κάνουμε το σχέδιο σαν τυροπιτάκι.
Αλείφουμε από πάνω με κρόκο με λίγο εβαπορέ ανακατεμένο και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς βαθμούς πάρουν ωραίο χρώμα.