Το πιο νόστιμο χοιρινό με λαχανικά είναι ένα πιάτο που φτιάχνω συχνά γιατί είναι χορταστικό, εύκολο και αρέσει σε όλους! Η συνταγή αυτή δίνει ένα πλούσιο γεύμα με λαχανικά και κρέας, ενώ το τυρί στο τέλος το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό και εγώ το αγαπώ ιδιαίτερα. Θα σας δείξω τον δικό μου τρόπο, όπως τον έχω προσαρμόσει με το μάτι, για ένα τέλειο αποτέλεσμα που θα σας ξετρελάνει.


Υλικά για το Χοιρινό με Λαχανικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
  • 700 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε κύβους
  • 1 ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο
  • 2 πράσινες φρέσκες πιπεριές
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σκόρδο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 βάζο πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
  • 1/2 βάζο κονσερβοποιημένες ντομάτες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τουρσί, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

Εκτέλεση της Συνταγής

Όταν μαγειρεύω κρέας, δεν έχω ακριβείς αναλογίες, μαγειρεύω με το μάτι! Θα γράψω περίπου πώς το ετοίμασα.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνω περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, προσθέτω το κρέας κομμένο σε κύβους και το αφήνω να βράσει. Έπειτα, το αφαιρώ από την κατσαρόλα και προσθέτω τα λαχανικά: το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ντομάτες και το τουρσί σε φέτες.
Μεταφέρω όλα τα υλικά σε ένα ταψί, ρίχνω αρκετό νερό για να τα καλύψω και ψήνω στον φούρνο με αέρα στους 250 βαθμούς. Ψήνω μέχρι να φύγει το νερό και να μείνει μόνο η σάλτσα του.

Τελειώνοντας το Ψήσιμο

Πασπαλίζω γενναιόδωρα το χοιρινό με λαχανικά με τριμμένο κίτρινο τυρί και το ξαναβάζω στον φούρνο για να λιώσει το τυρί. Το χοιρινό με λαχανικά είναι έτοιμο όταν το τυρί έχει λιώσει και έχει αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Απολαύστε το!


Χρήσιμα Tips για το Χοιρινό

Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κρασί κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος του κρέατος.

Το χοιρινό ταιριάζει υπέροχα με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι μαζί με το κίτρινο τυρί για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά.

Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 45-60 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.