Το Ρεβανί Βέροιας είναι το παραδοσιακό γλυκό που αγαπάμε όλοι, με την αφράτη του υφή και το μελωμένο του σιρόπι. Είναι ιδανικό για ένα κέρασμα ή για να το απολαύσετε με τον καφέ σας. Εγώ το φτιάχνω συχνά και όλο το σπίτι μοσχοβολάει!

Συστατικά:

✓3 αυγά
✓1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
✓1 ποτήρι λάδι
✓1 ποτήρι γιαούρτι
✓ 1 ποτήρι σιμιγδάλι
✓1 ποτήρι αλεύρι
✓ 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, αν θέλετε
✓ 1 άρωμα πορτοκαλιού ή ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Σημείωση = όγκος ποτηριού (200 ml).

Σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 στικ κανέλα
1 φέτα λεμόνι
50 γρ κονιάκ

Πώς να το Φτιάξω:

Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την φλούδα απο λεμόνι το στικ κανελα και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Χτυπάμε τη ζάχαρη αυγο μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να απορροφηθεί και κρυώσει.
Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Ρεβανί Βέροιας σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Για το σιρόπι: Είναι πολύ σημαντικό το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό καυτό. Έτσι, απορροφάται σωστά και το ρεβανί γίνεται μελωμένο και αφράτο.
  • Για το ψήσιμο: Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ειδικά τα πρώτα 15-20 λεπτά, για να μην “κάτσει” το κέικ. Μπορείτε να κάνετε τη δοκιμή με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο.
  • Άρωμα: Η προσθήκη κουρκουμά δίνει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα στο ρεβανί, ενώ το ξύσμα πορτοκαλιού του χαρίζει απίθανο άρωμα.
  • Σερβίρισμα: Εκτός από φιστίκια Αιγίνης, μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι ή λίγο γιαούρτι για πιο δροσερή γεύση.

Καλή Επιτυχία