Τηγανόψωμα 🌿

Αχνιστό, αφράτο, με χρυσαφένιο χρώμα και μελωμένη γέμιση: Το Τηγανόψωμα Σαν της Γιαγιάς ξυπνά μνήμες από παιδικές χαρές και οικογενειακές ζεστασιές.

Η γεύση: Η ζύμη, φτιαγμένη με αγάπη και αγνά υλικά, αγκαλιάζει τυρί φέτα, προσφέροντας μια αρμονία αλμυρής και γλυκιάς γεύσης. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση!

Η υφή: Το τηγανόψωμο είναι τραγανό εξωτερικά και αφράτο στο εσωτερικό. Η ζύμη είναι μαλακιά και πλούσια, λιώνει στο στόμα.

Η μυρωδιά: Το άρωμα του ζεστού ψωμιού, ψημένου σε ελαιόλαδο, πλημμυρίζει τον χώρο και ανοίγει την όρεξη.

Η παράδοση: Το Τηγανόψωμα Σαν της Γιαγιάς είναι μια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά, φέρνοντας μαζί της νοσταλγία και αυθεντικότητα.

Συνοψίζοντας: Το Τηγανόψωμα Σαν της Γιαγιάς δεν είναι απλά ένα ψωμί. Είναι μια γευστική εμπειρία, μια ζεστή αγκαλιά, μια γεύση που μένει χαραγμένη στη μνήμη.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύδι
νερό χλιαρό όσο πάρει,να πετύχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού…
Τυρί φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα μας, ελάχιστο πιπέρι…

Εκτέλεση

Αφού ζυμωσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζω το μπολ αν έχει καπάκι,αν δεν έχει σκεπάζω με μεμβράνη, τοποθετώ σε ζεστό μέρος περίπου για μια ώρα…
Αναδιπλώνω τη ζύμη,τη χωρίζω σε πέντε μέρη, παίρνω ένα ένα μπαλάκι ζύμης, ανοίγω με το χέρι μου ένα φυλλαράκι τοποθετώ 1 κουταλιά σούπας τριμμένη φέτα, αναδιπλώνω τις άκρες και κλείνω, τη πλευρά που έκλεισα τη βάζω στο κάτω μέρος, ανοίγω με το πλάστι πάλι σε ένα φύλλο, κάνω μια τρύπα στη μέση 

και τοποθετώ το τηγανόψωμο σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει με δύο πιρουνια τρυπάω κυκλικά το τηγανοψωμο ( χαμηλώνω τη φωτιά , από το 9 κατεβάζω στο 7)μόλις πάρει χρώμα το γυρίζω από την άλλη πλευρά, συνεχίζω με τα υπόλοιπα…
Όταν τα βγάζω από το τηγάνι τα τοποθετώ σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί….

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Κατερίνα Λάμπρου

Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτα με μία ιδιαίτερη γέμιση και σπιτική σφολιάτα
Επόμενο άρθροΜπριζόλες μαριναρισμένες στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού