Συστατικά

125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη (λιωμένο),
1 φλυτζάνι φυτικο λάδι (110 ml),
1 φλιτζάνι γάλα (110 ml)
5 γραμμάρια βανίλια (1 πακέτο),
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα,
1 πακέτο μπεικιν παουντερ (10 γραμμάρια),
3 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
Για το σιρόπι.
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρης,
3 φλιτζάνια νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού,
Για την κορυφή.
1 κρόκο αυγού.
Το μέγεθος του μπολ είναι 200 ​​ml.

Διαδικασία για τα μαλακά κουλουράκια σε σιρόπι
Προετοιμάστε το σιρόπι. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί και αφήστε την να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέστε το χυμό λεμονιού, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περισσότερο 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Προετοιμάστε τη ζύμη. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το φυτικό λάδι, το γάλα, τη βανίλια και τη τριμμένη καρύδα σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε το μπεικιν παουντερ και προσθέστε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώστε. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.

Πάρτε κομμάτια από τη ζύμη και τα διαμορφώστε τα ωοειδή. Κάνετε το ίδιο για την υπόλοιπη ζύμη και τοποθετήστε τα κουλουράκια στο ταψί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε ένα, καθώς φουσκώνουν κατά το ψήσιμο. Βουρτσίστε με  κρόκο αυγού και τραβήξτε γραμμές πάνω τους χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.

Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C έως ότου πάρουν καφετί χρώμα. Στη συνέχεια, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα για 2 λεπτά.

Ρίξτε το κρύο σιρόπι σε κάθε καυτό κουλουράκι με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι. Αφού απορροφήσουν το σιρόπι και μαλακώσουν, πασπαλίζουμε με ότι θέλουμε πάνω τους και σερβίρουμε.

Μπορείτε να φτιάξετε 22 μαλακά κουλουράκια με αυτά τα υλικά.

Προηγούμενο άρθροΈνα ιδιαίτερο Ρεβανί Χωρίς Ψήσιμο…αξίζει να το δείτε
Επόμενο άρθροΣπιτικές Καριόκες