Η Τούρτα Κατσαρόλας είναι ένα από αυτά τα γλυκά που συνδυάζουν την ευκολία στην παρασκευή με την απόλυτη απόλαυση στη γεύση. Είναι ένα γλυκό ψυγείου, που δεν χρειάζεται καθόλου φούρνο, ιδανικό για τις ζεστές μέρες ή όταν απλά θέλουμε κάτι γρήγορο και εντυπωσιακό. Η κρέμα σοκολάτας, πλούσια και ακαταμάχητη, κρύβει όλα τα μυστικά της νοστιμιάς της, ενώ τα μπισκότα με κρέμα ψιθυρίζουν ιστορίες από σαλόνια γεμάτα γέλια και ιστορίες. Εγώ την προτιμώ για τις Κυριακές μου, όταν θέλω κάτι γλυκό χωρίς πολλή φασαρία!

Υλικά:

ταψί,ή στο τάπερ διαστάσεις (25×35εκ.)

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
100 γραμ. κορν φλάουρ
200 γραμ. βούτυρο
200 γραμ.σοκολάτα γάλακτος!

Σαντιγύ:
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.

Εκτέλεση

Βάζουμε στο ταψί,ή στο τάπερ τα μπισκότα πτι μπερ και τα σπάμε.
Κρέμα:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί προσθέτουμε το κορν φλάουρ αφού προηγούμενως το έχουμε διαλύσει
σε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε μόλις πήξει λίγο το κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο και την
σοκολάτα γάλακτος!
Την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα ανακατεύουμε ισιώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σαντιγύ:
Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα.
Το τοποθετούμε πάνω στα κρύα μπισκότα!!!
Διακοσμούμε με σταγόνες σοκολάτας.

Tips για την Τέλεια Τούρτα Κατσαρόλας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τούρτα Κατσαρόλας σας ακαταμάχητη! Φροντίστε το μόρφατ και το ζαχαρούχο γάλα να είναι πολύ κρύα για να χτυπηθεί σωστά η σαντιγύ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη μπισκότων, όπως μπισκότα Digestive ή ακόμα και μπισκότα σοκολάτας, για να δώσετε διαφορετική γεύση στη βάση. Για μια πιο έντονη σοκολατένια γεύση στην κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κουβερτούρα. Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο κακάο την επιφάνεια πριν σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη