Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτή η νηστίσιμη τούρτα μωσαϊκό είναι ένα υπέροχο γλυκό για κάθε περίσταση. Η υφή του  μπισκότου είναι τραγανή και γευστική, ενώ η κρέμα σοκολάτας είναι πλούσια και βελούδινη. Η προσθήκη μελιού και λικέρ σοκολάτας ή κονιάκ δίνει μια ωραία γευστική πινελιά.

Υλικά

300 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
250 γρ Μαργαρίνη σε πλάκα
80 γρ Κακάο
75 γρ Μέλι
250 γρ Μπισκότα Digestive
60 γρ Λικέρ Σοκολάτας ή Κονιάκ

Για Διακόσμηση
Τριμμένα Μπισκότα
Φράουλες

Εκτέλεση

Ρίχνομε σ ένα μεταλλικό μπολ τη μαύρη κουβερτούρα και τη μαργαρίνη και τα βάζουμε σε μπεν μαρί λιώσουν.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα με τη μαργαρίνη προσοχή όχι να κάψει
Οταν πλέον έχουν λιώσει αποσύρομαι το μπολ από τον ben mari και προσθέτουμε το μέλι το κακάο και το λικέρ σοκολάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Αφήνουμε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο μείγμα να πέσει η θερμοκρασία του και να κρυώσει
Οταν πλέον έχει κρυώσει προσθέτουμε τα μπισκότα digestive σπάζοντάς τα με τα χέρια μας σε ακανονιστο σχήμα

Φυσικά εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε χοντροκομμένα καρύδια και σταφίδες
Τοποθετούμε μία μεμβράνη στον πάτο ενός τσέρκι με διάμετρο 20 cm και ρίχνουμε μέσα την υπέροχη σοκολατένια τούρτα μωσαϊκό που φτιάξαμε
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες να παγώσει τούρτα και στη συνέχεια την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας

Εχουμε τρίψει μπισκότα digestive στο multi και τα κολλάμε επάνω στην τούρτα
Αφαιρούμε το μπισκότο που περίσσεψε και στη συνέχεια διακοσμεί ο καθένας όπως επιθυμεί
Εγώ τη διακόσμησα με φράουλες βουτυγμένες σε σοκολάτα και καρύδα