Φασόλια Γίγαντες με χόρτα

Συστατικά

500 γραμ. ξερά φασόλια γίγαντες μέσα σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
400g κονσερνα τομάτες κονκασε
1 κουταλάκι αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι,
350 γρ. σπανάκι πλυμένο
1 μικρή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρή χούφτα φρέσκια ​​μέντα, ψιλοκομμένη

Μέθοδος

Στραγγίστε τα φασόλια, καλύψτε με φρέσκο νερό και βράστε. Χαμηλώστε την φωτιά και μαγειρέψτε για 1½-2 ώρες μέχρι τα φασόλια να είναι τρυφερά.
Τσιγαρίστε απαλά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κουταλιές του ελαιόλαδου για 5 λεπτά. Όταν το μαλακώσει, ανακατεύετε την πάπρικα, το ντοματοπολτέ, τις ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασε, τα 100ml νερό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε το σπανάκι και βγάζουμε από την φωτιά.
Προθερμάνετε το φούρνο 160 C 
Όταν τα φασόλια βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη ντομάτας και τα χόρτα, προσθέτοντας επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα βότανα.
Μεταφέρετε τα φασόλια στο ταψί, ραντίστε με το εναπομείναν ελαιόλαδο και ψήνετε για 35-40 λεπτά έως ότου τα φασόλια είναι τρυφερά και η σάλτσα πήξει και κοχλάζει. Σερβίρετε ζεστό, ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ: bbc.co.uk

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μαρμελάδας με καρύδια
Επόμενο άρθροΣιροπιατό Κέικ Πορτοκαλιού