Κρατσανιστά τρίγωνα Πανοράματος!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας τύπου Βηρυτού
1 πλάκα αγελαδινό βούτυρο (λιωμένο).
Για την κρέμα:
2 αυγά ολόκληρα,
6 κρόκους,
200 γρ.ζαχαρη,
50 γρ.αλευρι,
30 γρ.κορν φλάουρ.
700 ml φρέσκο γάλα,
300 ml κρέμα γάλακτος 35%.
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα φύλλο,το τοποθετούμε κάθετα μπροστά μας,βουτυρώνουμε τη μισή του πλευρά και γυρνάμε
την άλλη μισή από επάνω έτσι ώστε να καλύψει το 1/3 της επιφάνειας.
Γυρναμε και την άλλη (βουτυρωμενη) πλευρά κι έτσι έχουμε κάνει 3 στρώσεις στο φύλλο μας.
Βουτυρωνουμε με πινέλο και κλείνουμε σε τρίγωνο.
Επαναλαμβανουμε με όλα τα φύλλα.Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βουτυρωνουμε πάλι.
Ψηνουμε αέρα,160 βαθμούς,30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφου ψηθούν με μαχαίρι τα σκίζουμε στο κέντρο για να παίρνουν την κρέμα.
Για την κρέμα: χτυπάμε με αβγοδαρτη σ’ενα μπολ τ αυγά ολόκληρα και τους κρόκους ,ζαχαρη, αλευρι, κορν φλάουρ.
Σε κατσαρόλα,σε μέτρια φωτια βάζουμε το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το 1/3 της κατσαρόλας στο μπολ, ανακατεύοντας γρήγορα.
Βαζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις πάρει να βράζει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ και τις βανίλιες.
Ανακατευουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Αφου την βγάλουμε από το μάτι,προεραιτικα 1-2 κ.σ.βουτυρο κι ανακατεύουμε.
Αδειαζουμε σε ταψακι, καλύπτουμε με μεμβράνη και ψυγείο 2 ώρες.
Αφου την βγάλουμε την χτυπάμε με τους γάντζους του μίξερ ν’ αφρατεψει.
H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου